World of Warcraft-spelers keren Activision-Blizzard massaal de rug toe

Spelers van MMORPG World of Warcraft zijn woedend na de beschuldigingen van intimidatie op de werkvloer richting Activision Blizzard. Het is al langer een publiek geheim dat ook daar de vrouwenrechten niet altijd gerespecteerd worden. Tijd voor actie zeggen de spelers!

Structurele veranderingen

Door de jaren heen zijn er veel structurele veranderingen geweest bij Blizzard. Vivendi, de uitgeverij van de game ging in 2008 een fusie aan met Activision, zo werd het Activision Blizzard. Volgens velen was dit de ondergang van World of Warcraft. Net na de release van de expansion Wrath of The Lich King, volgens velen de beste versie van de game op dat moment, was het hek helemaal van de dam..

In 2013 kocht Activision alle aandelen van Vivendi, hiermee kwam er zo goed als officieel een einde aan het originele Blizzard-tijdperk. Na bijna een decennium World of Warcraft was er te veel veranderd: medewerkers, huisstijl en interactie met de spelers. Loyale fans steunden het nieuwe team jarenlang uit liefde voor de game, maar het geduld is op.

Jarenlang wanbeleid eist zijn tol

Activision Blizzard heeft momenteel trouwens een rechtszaak aan hun broek. Het zogenaamde California Department of Fair Employment and Housing ijvert voor een betere plek op de werkvloer voor vrouwen. En laat dat laatste nu net een probleem zijn bij Blizzard zo blijkt.

We zagen eerder hoe spelers World of Warcraft verlaten voor Final Fantasy XIV Online. En nu gaan spelers nog een stapje verder door uit te pakken met een echt in-game protest.

Opkomen voor vrouwenrechten en de populaire #metoo-actie is natuurlijk niets nieuws. Het schokkende is dat Activision Blizzard heeft laten zien dat ze niet te vertrouwen zijn. Er zouden mannelijke werknemers zijn die denigrerende en ongepaste uitspraken maken naar vrouwen, hierover zwijgen ze niet langer.

Spelers liggen op de trappen van hoofdstad Oribos

WoW-Community blijft verbazen

Het klinkt vrij gek om in-game te protesteren, maar de term roleplay mag je niet onderschatten bij World of Warcraft. In juli vorig jaar kwam de community samen in de kerk van Stormwind City om icoon Reckful te herdenken. Hij ontnam zich van het leven op 31-jarige leeftijd.

De spelers hadden toen een actie op poten gezet om toleranter te zijn voor elkaar. Psychische problemen, een onverwerkt verlies in combinatie met pestgedrag van haters kostte hem het leven.

Overvolle kerk in Stormwind City tijdens herdenking van Reckful

Reacties ex-medewerkers

Chris Metzen, een razendpopulaire ex-medewerker verliet in 2016 na 23 jaar het bedrijf. Hij maakte een statement op Twitter: ‘There is no excuse’

Ook ex-CEO Mike Morhaime liet van zich weten op Twitter: ‘Sorry that I failed you’

Eén opmerking over 'World of Warcraft-spelers keren Activision-Blizzard massaal de rug toe'

  1. Mensen als Alex Afrasiabi komen er weer goedkoop vanaf. Zelf geen Wow-er maar de hechte community is echt altijd opmerkelijk geweest. De reactie van Activision Blizzard executive Fran Townsend (vrouw), was ook erg bedroevend, zeker omdat ze er zelf maar 4 maanden werkt. Empathie staat niet in haar woordenboek. Bah!

Reacties zijn gesloten.