“We willen dat games minimaal 30fps halen op de Steam Deck.”

Steam Deck Doom Eternal

De onthulling van de Steam Deck heeft een golf van enthousiasme doorheen de gaming community gestuurd. Niet verwonderlijk, want als Valve iets van hardware aankondigt, heeft iedereen onmiddellijk hoge verwachtingen.

De pre-orders lopen dan ook als een trein. Wanneer je nu een exemplaar wil reserveren, moet je minstens wachten tot Q2 van volgend jaar. Helaas steken daardoor ook de scalpers de kop op. Al heeft eBay vorige week al aangekondigd hard te zullen optreden tegen deze aasgieren.

Wil je nu een Steam Deck reserveren, ga je toch aardig wat geduld moeten uitoefenen vooraleer je ermee aan de slag kan…

Maar na alle enthousiasme, is er nu ook een tijd gekomen wanneer de adrenaline is gezakt en gamers twee keer gaan kijken naar wat is aangekondigd. Tijdens een interview met IGN vertelde een ontwikkelaar dat 30fps de target moet zijn voor games op de Steam Deck.

Dit zorgde meteen voor argwaan bij de community die hun games al op veel lagere framerates zagen draaien dan initieel gedacht. Gevreesd wordt dat de hardware van de Steam Deck niet krachtig genoeg zou zijn. Gelukkig heeft de man in kwestie zijn uitspraken nader verklaart op Twitter.

Zo vertelt Pierre-Loup Griffais dat de 30fps in combinatie met de 800p-resolutie gezien moeten worden als de bodem waaraan de games moeten voldoen. Bovendien presteren het overgrote deel van de games een pak beter dan dit minimum en daar zijn ze bij Valve zéér tevreden over.

Tot slot gaf hij in dezelfde tweet ook nog meer dat er een tool komt waarbij de gebruiker zelf de balans kan zoeken tussen de prestatie van het toestel en de batterijduur.

Mijn vinger heeft al enkele keren boven de koopknop gehangen, benieuwd hoe lang ik het kan volhouden om mijn scherm te blijven afsluiten…

Ja, de Steam Deck ziet er écht geweldig goed uit!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.