Al meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht van Death Stranding

Death Stranding

Met de release van de Director’s Cut van Death Stranding in het vooruitzicht, heeft ontwikkelaar Kojima Productions de verkoopcijfers bekend gemaakt van hun eerste game.

In een interview met GamesIndustry.biz laat Jay Boor, head of publishing bij Kojima Productions weten dat er maar liefst vijf miljoen stuks verkocht werden van de game.

Het gaat hier om effectief verkochte PS4- en PC-exemplaren en dus niet een aantal dat werd verscheept naar de winkels. Uitgevers en ontwikkelaars schermen graag met de term ‘verscheepte exemplaren’, maar dit zijn aantallen die door de winkels initieel werden ingekocht, niet verkocht.

Joy Boor zegt dat hij en Kojima zelf uiterst tevreden zijn met deze aantallen en met spanning uitkijken naar de Director’s Cut die op 24 september naar PlayStation 5 komt.

In hoeverre deze versie goed zal verkopen, is een vraagteken. Want de die-hard fans hebben de game sowieso al gekocht én uitgespeeld. Of zij in deze drukke eindejaarsperiode opnieuw geld gaan neertellen voor extra missies en quality of life-aanpassingen, valt nog af te wachten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.