eBay legt Steam Deck-scalpers het vuur aan de schenen

Steam Deck

Eerder deze week wisten we te vertellen dat Valves Steam Deck door scalpers massaal werd aangeboden op eBay. Het online verkoopsplatform heeft echter besloten om de scalpers hard aan te pakken en hun aanbiedingen te verwijderen van hun platform.

Inderdaad, eBay heeft actie ondernomen en heeft alle aanbiedingen geschrapt omdat deze in strijd waren met hun voorverkoopbeleid.

Volgens eBays regels moeten alle voorverkoopadvertenties garanderen dat het artikel binnen 30 dagen na aankoop zal worden gepost. Maar aangezien Valves Steam Deck pas eind dit jaar, of waarschijnlijk zelfs pas in 2022 op de markt komt is dat dus niet het geval.

Een mooi, krachtig en duidelijk signaal van eBay. Eentje waar heel wat anderen nog iets van kunnen leren…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

2 gedachten over “eBay legt Steam Deck-scalpers het vuur aan de schenen

  1. Is al een begin, maar toch. echt scalpers tegengaan zou je moeten verbieden van iets nieuw te verkopen binnen een jaar of binnen 6 maand na release anders vervalt je garantie. En ook geen preorders verkopen op verkoopsites zoals ebay.

Reacties zijn gesloten.