fbpx

Free-to-Play shooter Splitgate is de sensatie van het moment in de PlayStation Store

Splitgate

Een free-to-play shooter die momenteel trending is in de PlayStation Store, en daarbovenop GTA en Fortnite achter zich laat, daar willen we graag meer van weten.

Splitgate, wiens open bèta op PlayStation een week geleden van start ging, schiet als een raket de hoogte in in de PlayStation Store. Daarbij laat het meteen kleppers als Fortnite, Grand Theft Auto V, en NBA 2K22 ver achter zich.

Splitgate laat zich omschrijven als een free-to-play FPS en de ontwikkelaars voegen daar meteen aan toe “Halo meets Portal.”

Het is een arena shooter in de kern, maar spelers kunnen portalen plaatsen om direct over de kaart te reizen en vijanden te flankeren. Iets wat dus meteen voor een ton tactische mogelijkheden zorgt als je het spelletje speelt.

Om nog meer de vergelijking met Halo te maken is er ook een Halo-achtige announcer die zinnen als Killection Agency en andere krachtige oneliners naar je kop smijt.

Als je dit weekend geen plannen hebt, zeker eens proberen dus. Met je vrienden! Dankzij de crossplay-functie kun je met of tegen je vrienden spelen op verschillende consoles en pc’s. De beta loopt ook op pc en Xbox trouwens.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d