Niet alle pc-games kunnen draaien op Valves Steam Deck

Steam Deck

Valves Steam Deck ziet er een fantastisch stukje technologie uit dat ons gamers zeer hard kan bekoren. Toch moeten we ons de vraag stellen of het ding zijn beloftes zal kunnen nakomen…

Het grootste probleem dat naar boven kwam is dat populaire games als Dead by Daylight en PUBG niet gespeeld kunnen worden op de Steam Deck. Dit komt omdat de Steam Deck op Linux runt, waarop Dead by Daylight niet kan draaien. Gabe Newell liet alvast weten dat Dota 2 er makkelijk op kan draaien.

Op PC is het ook niet mogelijk om Valorant te spelen op een Linux, wat de fans toen ook teleurstelde. Wacht dus verstandig af tot Steam een update geeft over je favoriete games.

Momenteel zoekt Valve naar oplossingen: zo zou het Proton willen gebruiken dat via bestanden de game compatibel zou kunnen maken. De Steam Deck komt uit in december 2021, je hebt dus nog tijd genoeg om te kijken wat Valve er van maakt.