Duik onder in de donkere en grimmige cyberpunkwereld van The Ascent

Microsoft en ontwikkelaar Neon Giant nemen ons mee voor een kwartier durende deep dive gameplay demo in de spelwereld van The Ascent. Deze game Xbox/pc-exclusive verschijnt bij launch op Xbox Game Pass.

Zelf ben ik wel fan van cyberpunk-werelden zoals we die kennen uit films als Blade Runner of games als Seven of Deus Ex. Ook The Ascent neemt ons mee naar zo’n unieke spelwereld.

Welkom in The Ascent Group-arcologie, een onafhankelijke, door het bedrijf geleide metropool, die zich tot hoog in de lucht uitstrekt en gevuld is met wezens afkomstig uit de hele melkweg. Je speelt als een werknemer, tot slaaf gemaakt door het bedrijf dat jou en alle anderen in je district bezit. Je krijgt dingen gedaan, welke onbelangrijke taak je ook krijgt.

Op een dag, terwijl je op een routineopdracht wordt gestuurd om je vaardigheden te gebruiken met een cyberdeck, raak je plotseling gevangen in een draaikolk van catastrofale gebeurtenissen. The Ascent Group, het grootste megabedrijf op de planeet, sluit om onbekende redenen, waardoor de geautomatiseerde beveiligingssystemen op hol slaan. Het voortbestaan van je district wordt bedreigd: rivaliserende bedrijven proberen de toe-eigening af te dwingen en criminele organisaties proberen hun zwarte handel van lichaamsaanpassingen te vergroten. Je moet je bewapenen om te voorkomen dat ze de controle overnemen en aan een nieuwe missie beginnen om erachter te komen hoe het allemaal is begonnen.

Verken de wereld van Veles, alleen of met maximaal drie vrienden, om erachter te komen wat er is gebeurd. Je klimtocht door de arcologie leidt je over het pad van de meest indrukwekkende vijanden, maar ook onverwachte allianties. Pas het uiterlijk, de vaardigheden en capaciteiten van je personage volledig aan je speelstijl aan en plunder verschillende wapens en uitrusting terwijl je sterker wordt.

Pas je personage aan met cyberware die bij je speelstijl past. Wijs nieuwe vaardigheidspunten toe naarmate je een hoger niveau bereikt en probeer verschillende augmentaties om je vijanden op nieuwe creatieve manieren uit te schakelen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)