“Netflix’ gaming uitbreiding is een meerjarenplan dat klein begint”

Er doen reeds een flinke poos verhalen de ronde dat Netflix plannen heeft om “iets” met gaming te doen. Nu komt het bedrijf zelf met die plannen naar buiten.

Deze bevestiging kwam er deze week toen Netflix een mail uistuurde naar zijn aandeelhouders waarin het niet alleen praatte over de financiële resultaten maar ook meer vertelde over hun plannen rond gaming.

We staan ook op het punt om verder uit te breiden naar games, voortbouwend op onze eerdere inspanningen rond interactiviteit en onze Stranger Things-games. We zien games als een andere nieuwe inhoudscategorie voor ons, vergelijkbaar met onze uitbreiding naar originele films, animatie en ongescripte tv. Games zullen zonder extra kosten worden opgenomen in het Netflix-abonnement van leden, vergelijkbaar met films en series.

Al voegen ze daar wel meteen aan toe dat ze ‘klein’ zullen beginnen met het aanbieden van mobile games, en dat het eigenlijk een meerjarenplan is. Maar het is dus de eerste keer dat Netflix zelf met nieuws over hun gaming content naar buiten komt.

Of zoals Netflix COO en chief product officer Greg Peters het zelf zegt: “onze gaming uitbreiding is een “meerjarige inspanning” die “relatief klein” begint.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Favoriete genres (MMO)RPG, shooters en adventure games. Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s