Konami kondigt eFootball aan als vervanger van Pro Evolution Soccer, wordt free-to-play!

eFootball Messi

De geruchten van begin deze maand blijken te kloppen, want Konami heeft aangekondigd dat Pro Evolution Soccer vanaf nu door het leven zal gaan als eFootball én dat de voetbalgame voor iedereen free-to-play wordt.

De Japanse ontwikkelaar onderneemt al decennia verwoede pogingen om EA’s FIFA-games het vuur aan de schenen te leggen. Hoewel de gameplay van PES altijd erg te pruimen was, bleek het ontbreken van consistente licenties het grootste struikelblok.

Daarom gooit Konami het vanaf dit jaar over een andere boeg. Het is gedaan met het jaarlijks uitbrengen van nieuwe edities waarin enkel kleine updates het verschil maken. Ze schakelen over naar het free-to-play format waarin ze continu content en verbeteringen zullen doorvoeren.

Vaarwel Pro Evolution Soccer, welkom eFootball!

Konami heeft al enkele details vrijgegeven over wat we mogen verwachten én wanneer. Bij lancering van de game in de herfst, zullen we al aan de slag kunnen met lokale voetbalwedstrijden. Later wordt daar onder andere het online luik aan toegevoegd, inclusief cross-play. We zullen bij lancering onder andere kunnen spelen met topteams zoals Barcelona, Juventus, FC Bayern en Manchester United.

De Japanse ontwikkelaar bouwt eFootball in de Unreal Engine en integreert Motion Matching waarbij de animaties van de spelers een pak realistischer moet worden meegeven. Dit klinkt erg gelijkaardig aan FIFA 22, al lijkt het erop dat de techniek van Konami wél in alle versies zal zitten. Bij FIFA 22 zal dit enkel bij de next-gen consoles het geval zijn, zelfs niet bij de PC-versie.

Niet alle content zal gratis zijn, wat te verwachten is bij free-to-play games. Zo zien we op de roadmap de Match Pass, waarin hoogstwaarschijnlijk nieuwe teams en extra modi zullen zitten. Daarover geeft Konami volgende maand meer informatie.

In de uitgebreide Reveal Trailer krijgen we een voorsmaakje van wat we allemaal mogen verwachten én zien we onder andere Andrés Iniesta aan het werk als adviseur.

eFootball staat gepland voor deze herfst en komt naar alle consoles en PC. Later komt de game ook naar smartphones.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.