Wordt eFootball PES vanaf volgende editie free-to-play?

Konami is naarstig aan het werk om hun voetbalgame, PES of Pro Evolution Soccer, om te vormen en klaar te stomen voor next-gen. Als resultaat daarvan kregen we vorig jaar enkel een update voor eFootball PES 2020.

Aan de editie van 2021 wordt druk gewerkt, getuige daarvan is de technische online demo die twee weken geleden vanuit het niets verscheen. Maar het blijft de vraag hoe Konami de game dit jaar in de markt wil zetten. EA’s FIFA blijft met een straatlengte voor de grootste game, dus het is aan Konami om hier creatief mee om te gaan.

Volgens VGC zou eFootball PES 2022 wel eens volledig free-to-play gaan worden om zo EA het vuur aan de schenen te leggen en hun voetbalfranchise nieuw leven in te blazen. Dit zeggen ze in hun laatste nieuwe podcastaflevering.

Ik ben zelf wel fan van de gameplay die Konami voorschotelt en het blijft dan ook jammer dat er zeer weinig officiële teams in de game terug te vinden zijn. Hopelijk kan dit mogelijke free-to-play-concept meer gamers overhalen om de overstap te maken van FIFA naar PES.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.