Aanschouw de eerste beelden van Star Wars: Visions, ook releasedatum bekend gemaakt

Disney blijft volledig achter Star Wars staan, mede door de lovende reacties op The Mandalorian, en dat momentum willen ze aanhouden met Star Wars: Visions.

Dis een anime reeks met negen kortverhalen die geproduceerd worden door zeven Japanse anime studios. Dit zal ervoor zorgen dat we een mooi palet aan verschillende stijlen voorgeschoteld zullen krijgen. Vergelijkbaar met The Animatrix van enkele jaren terug.

Het interessante en merkwaardige aan dit project is dat Lucasfilm de studios de vrijheid heeft gegeven in het schrijven en ontwikkelen van de verhalen. Iets wat het bedrijf anders héél strikt opvolgt wanneer zogenaamde derde partijen aan de slag gaan met Star Wars. Daarom kan het dus dat we verhalen te zien krijgen die niet in het Star Wars canon passen, maar wél bekende personages bevatten.

“We really wanted to give these creators a wide creative berth to explore all the imaginative potential of the Star Wars galaxy through the unique lens of anime,” zegt James Waugh, Executive Producer bij Lucasfilm. “We realized we wanted these to be as authentic as possible to the studios and creators who are making them, made through their unique process, in a medium they’re such experts at. So the idea was, this is their vision riffing off all the elements of the Star Wars galaxy that inspired them — hopefully to make a really incredible anthology series, unlike anything we’ve seen before in the Star Wars galaxy.”

Dit is de lijst met studios die meegewerkt hebben en de verhalen die ze ontwikkeld hebben:

  • Kamikaze Douga – The Duel
  • Geno Studio (Twin Engine) – Lop and Ochō
  • Studio Colorido (Twin Engine) – Tatooine Rhapsody
  • Trigger – The Twins
  • Trigger – The Elder
  • Kinema Citrus – The Village Bride
  • Science Saru – Akakiri
  • Science Saru – T0-B1
  • Production IG – The Ninth Jedi

Alle negen afleveringen van Star Wars: Visions worden op 22 september 2021 beschikbaar gesteld op Disney+.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.