Ontwikkelaar id Software annuleert beloofde Invasion multiplayer mode voor DOOM Eternal

Doom Eternal

Nadat ontwikkelaar id Software vorige week de next-gen versie uitbracht van DOOM Eternal is er jammer genoeg ook minder goed nieuws naar buiten gebracht.

In een statement op Twitter zegt de ontwikkelaar niet verder te gaan met de ontwikkeling van de online multiplayer mode Invasion. Zoals de naam doet vermoeden was het de bedoeling dat je als demoon de campaign van andere gamers zou binnensluipen om hen zo het leven zuur te maken.

Door de feedback op eerdere updates en de moeilijkheden door het coronavirus, werd beslist om de ontwikkeling van Invasion stop te zetten en de focus te herleggen naar de nieuwe singleplayer mode: Horde. Daarnaast willen ze de zogenaamde Battlemode verder optimaliseren.

Naar alle verwachting krijgen we meer informatie over Horde en Battlemode op QuakeCon, dat doorgaat van 19 tot en met 21 augustus 2021.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.