Gratis Next-Gen Update DOOM Eternal is nu beschikbaar

Doom Eternal

Tijd om demonen te knallen op je Xbox Series X|S en PlayStation 5, want Bethesda heeft de gratis next-gen update beschikbaar gemaakt. Deze is onderdeel van Update 6 van de game, dat nog een pak andere zaken toevoegt aan deze helse shooter.

De next-gen update bevat verbeterde visuals, verhoogde prestaties, ondersteuning voor ray-tracing, 4K-resolutie met 60 frames per seconde én een nieuwe 120 FPS-modus voor consolespelers. Daarnaast schotelt Update 6 ons het nieuwe Taras Nabad Master Level én de nieuwe BATTLEMODE arena voor. En dat helemaal gratis en voor niks!

Hieronder voor een overzicht van de grafische modi die nu voor elk systeem zijn toegevoegd, alsook een bijhorende gameplaytrailer per platform

Xbox Series X

 • Drie nieuwe grafische modi
  • Ray Tracing Mode draait op 1800p/60 FPS
  • Performance Mode draait op 1800p/120 FPS
  • Balanced mode draait op 4K/60 FPS
 • HDR 10 in elke grafische modus
 • Ultra-kwaliteitsstijl grafische instellingen
 • Cross-Gen BATTLEMODE-ondersteuning met Xbox One
 • Variabele Refresh Rate
 • Variabele Rate Shading

Xbox Series S

 • Twee nieuwe grafische modi
  • Performance Mode draait op 1080p/120 FPS
  • Balanced mode draait op 1440p/60 FPS
 • HDR 10 in elke grafische modus
 • Cross-Gen BATTLEMODE-ondersteuning met Xbox One
 • Variabele Refresh Rate
 • Variabele Rate Shading
 • **LET OP**: Ray Tracing Mode is niet beschikbaar op Xbox Series S

PlayStation 5

 • Drie nieuwe grafische modi
  • Ray Tracing Mode draait op 1800p/60 FPS
  • Performance Mode draait op 1584p/120 FPS
  • Balanced Mode draait op 4K/60 FPS
 • HDR 10 in elke grafische modus
 • Ultra-kwaliteitsstijl grafische instellingen
 • Cross-Gen BATTLEMODE-ondersteuning met PlayStation 4
 • DualSense adaptive trigger-ondersteuning       

PC

 • Ray Tracing Mode: Beschikbaarheid en prestaties zijn afhankelijk van de pc-hardware van de speler.

Update 6 bevat ook een nieuw Master Level voor spelers op alle systemen om aan te beginnen. Taras Nabad, de hoofdstad van Argent D’Nur, was ooit het slachtoffer van een grote demonische invasie die de legende van de DOOM Slayer nog groter maakte. Nu is het tijd om terug te keren naar de stad in de Master Level-uitdaging om die demonen te laten zien dat de eerste keer geen toevalstreffer was!

DOOM Eternal’s 2v1 BATTLEMODE krijgt ook nieuw terrein met een gloednieuwe arena: Corrosion. Update 6 bevat ook een hoop BATTLEMODE verbeteringen, waardoor DOOM Eternal’s multiplayer mode verbeterd wordt met meerdere bandbreedte optimalisaties, bug fixes en een hele hoop balans veranderingen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.