Demolisher, Doc en Recon zijn de eerste speelbare klassen in coöp shooter Aliens: Fireteam Elite

Fans van het betere team based coöp shooterwerk én het Alien-universum in het bijzonder die mogen Cold Iron Studios’ Aliens: Fireteam Elite bovenaan hun verlanglijst plaatsen. Vandaag onthult de studio drie van de vijf speelbare klassen waarmee we aan de slag kunnen.

Persoonlijk ben ik een rusher, en kies ik altijd voor een tank- of assault-aanpak omdat ik er graag volop invlieg. Gelukkig is er de Doc-klasse, de healer van de bende, die me kan oplappen. Naast een 50-cal handgun en pulsegeweer, om de golven Xenomorphs op afstand te houden, is het natuurlijk zijn voornaamste taak om zijn teammakkers in leven te houden. Maar dat is niet alles, Doc kan ook buffs uitvoeren door stims te gebruiken die de nauwkeurigheid, stabiliteit, regeneratie van stamina en bewegingssnelheid verhogen.

Is er een dokter in de zaal?

Ben je een stoere bink die fan is van zwaar wapentuig? Dan kies je voor de Demolisher, de klasse voor zware wapens. De Demolisher heeft niet alleen het standaard pulsegeweer, maar ook het iconische L56A3 Smartgun. De klasse maakt ook gebruik van een “blastwave” die vijanden terugslaat, en kan salvo’s “microraketten” afvuren die verder kunnen worden geüpgraded om brandgevaarlijke of verwoestende effecten te hebben.

Enkel voor zware jongens

De derde klasse die we nu kennen is Recon. Deze heeft de mogelijkheid om vijandelijke posities te onthullen, maar ook om ondersteunende munitiedrops op te roepen. De Recon heeft ook de mogelijkheid om de nauwkeurigheid van alle leden van het team te verbeteren. De Recon-klasse kan drones gebruiken om specifieke doelen op te sporen en uit te schakelen, of ze instellen om een gebied te verdedigen. Wat hun wapens betreft, is de Recon in wezen een sluipschutter, die ook gewapend is met een shotgun voor close (quarters) combat.

Later ontdekken we nog meer over Gunner en Technician. Het spel zelf verschijnt op 24 augustus op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en pc via Steam.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)