Kruip letterlijk in je eigen coccon met de Cooler Master Orb X

Er is niks leuker dan na een lange, zware werkdag in de zetel te ploffen en je via een goeie game volledig af te sluiten van de dagdagelijkse zorgen. Cooler Master denkt daar duidelijk ook zo over en helpen je graag een handje met de Orb X.

Cooler Master noemt de Orb X een multifunctioneel werkstation dat je zowel professioneel als voor gaming doeleinden kan gebruiken. Maar we weten allemaal dat dit marketingpraat is en dat het Taiwanese merk, dat vooral bekend is van zijn gaminghardware, deze Orb X heeft ontwikkeld met gamers in gedachten.

Zoals je op de foto’s kan zien is de Orb X een halfopen bureau waarin je volledig ondergedompeld kan worden in de games waarin je speelt. Er is plaats voor drie 27″ schermen, of een groot 49″ model en er is een 2.1 geluidssysteem ingebouwd.

Qua comfort kan je rekenen op een ergonomische stoel waarvan de hoofdsteun aangepast kan worden en waar er ondersteuning is voor je lenden. Bovendien kan de zetel achteruit gekanteld worden én is er een voetensteun ingebouwd.

Ik heb niet meteen plek voor deze mastodont, maar op zich ben ik wel gecharmeerd door het atypische ontwerp. In plaats van de typische agressieve hoeken die we meestal zien bij gamingaccessoires, is de Orb X echt wel een stijlvolle bubbel. Al heeft Cooler Master wél de obligate RGB-verlichting geïntegreerd.

Je moet er uiteraard wel wat voor over hebben om zo comfortabel te kunnen gamen. Cooler Master gaf tijdens de Summer Summit-presentatie mee dat we moeten rekenen op een prijs tussen $12.000 en $14.000. Slik.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.