Activision haalt ondetecteerbare aimbot assist-cheat offline

Call of Duty Warzone

Vorige week was er een kerel die beweerde een ondetecteerbare cheat aim assist te hebben die perfect werkte op zowel console als pc. Het zwaar door cheaters geteisterde Cold War/Warzone was voor Activision (eindelijk) reden genoeg om in actie te schieten.

Deze cheat, die door het leven gaat als User Vision Pro, kon de laatste weken in cheatersmiddens op heel wat populariteit rekenen.

Niet moeilijk als je weet dat je met deze aim-assist kon inschakelen en je wapens kan afvuren zonder dat je hiervoor een toets hoeft in te drukken. En zoals gezegd werkte hij zowel op console als op pc. Een eerlijke speler zou voor minder depressief worden door al die cheatende spelers hun geknoei…

Straffer nog is het zogenaamde machine learning principe waar de cheat gebruik van maakte. Alsdof het cheaten op zich nog niet erg(erlijk) genoeg is. Het systeem zou automatisch leren van de stream van de game. Op deze manier zou het systeem steeds sneller en beter worden, en alsdusdanig gaan reageren op wat er op het scherm gaande is. Waardoor de cheater snellere en beter input naar zijn controller gestuurd kreeg.

Maar zoals gezegd heeft Activision de cheat offline gehaald. En de arme ontwikkelaar van de cheat dan? Die beweert nu dat hij niets illegaals wilde doen… Yeah right! denken wij dan. Het was waarschijnlijk per ongeluk?

Het bedrijf nam contact op met het heerschap zelve, namelijk USER101, en drong er bij hem op aan om te stoppen met de ontwikkeling van de cheat. In reactie hierop heeft USER101 de Discord voor User Vision Pro offline gehaald, en bevestigd dat ze niet langer aan de cheat zullen werken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)