Het esports team van Hogeschool PXL in Hasselt speelt dit weekend de Valorant-wereldfinale

Wat de Rode Duivels niet gelukt is tijdens het EK, namelijk de finale halen, dat lukte het esports team van PXL Hasselt wel. Meer nog zij haalden zelfs een wereldfinale…

Het esports team van Hogeschool PXL in Hasselt – speelt dit weekend in Madrid de wereldfinale van Red Bull Campus Clutch. Dat is een globaal Valorant-toernooi voor studententeams. Onze landgenoten knokten zich tot bij de laatste 12 en gaan nu vol voor eeuwige roem én een prijzenpot van maar liefst 20.000 euro!

PXL Esports uit Hasselt won de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch – ’s werelds grootste VALORANT-toernooi voor studenten – en verdedigde daarna onze driekleur  tegen teams uit Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Dat huzarenstuk leverde hen een plek in de grote wereldfinale op. Die gaat dit weekend door in het Spaanse Madrid. PXL Esports is zo bij de laatste 12 in een toernooi waar meer dan 5000 teams zich voor inschreven. Je kan de finale dit weekend uiteraard live volgen op Twitch en YouTube.

Als opwarmer voor de wereldfinale dit weekend buitelde freerunner Krystian Kowalewski door Berlijn. Hij laat real life en elementen uit de game Valorant samensmelten in een heerlijke video met de titel Adrenaline Spike. Een perfect match, want als freerunner zijn skills, flow en een perfecte executie van groot belang. Net als in Valorant natuurlijk.

Het Valorant-team van PXL Esports bestaat uit vijf studenten: Pieter-Jan ‘Dash’ De Decker, Wesley ‘Sharky’ Rijmen en Lars ‘LDP’ De Palo van Hogeschool PXL in Hasselt, Jeroen ‘Zenzor’ Saelens van Howest en Bram ‘Legend’ Dewit van de Vrije Universiteit Brussel.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)