The Witcher: Monster Slayer verschijnt 21 juli op iOS en Android

Iedereen Witcher! Als je er zelf stiekem van droomt om als Geralt of Rivia door het leven te gaan en monsters af te maken, dan kan dat heel binnenkort.

Op 21 juli verschijnt The Witcher: Monster Slayer, een free-to-play, location-based AR RPG, op zowel iOS als Android. Je kan dus, kort samengevat, in het echte leven monsters gaan afmaken als Geralt.

The Witcher: Monster Slayer, ontwikkeld en uitgegeven door Spokko, speelt zich af lang voor het verhaal van CD Projekt RED’s The Witcher-saga.

In een tijd waarin monsters in groten getale over het land zwerven, is de relatief nieuwe rol van ‘witcher’ overal op het continent onmisbaar geworden. In Monster Slayer zien spelers de wereld om hen heen getransformeerd in het duistere fantasy-rijk dat bekend staat uit het The Witcher-universum.

Als nieuw getrainde Witcher gaan ze aan de slag met locatiegebaseerde gameplay en geavanceerde augmented reality-functies om bloeddorstige monsters die in de buurt op de loer liggen op te sporen en op te jagen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)