Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 26)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Een nieuw weekend en veel zal afhangen van de uitslag van België tegen Italië. Op moment van schrijven weet ik nog niet wat de Rode Duivels gaan doen. Winnen ze, dan zal ik waarschijnlijk zat zijn en last hebben van een kater, waardoor ik minder zal gamen. Winnen ze niet, dan zal ik mijn frustraties van me afknallen in Cold War en mijn woede koelen op die freakin Xenomorph tijdens mijn avonturen in Alien Isolation. Wat een verdomd spannende game is me dat toch. Of waarom niet nog wat koppen inslaan in Chivalry 2.

Qua series heeft een collega mij El Dragón: El regreso de un guerrero, een serie op Netflix aanbevolen. Dus die zal ik zeker een kans geven dit weekend.  

Praga gaat El Dragón: El regreso de un guerrero op Netflix een kans geven.

MrRolfson

Vanavond ga ik sinds, euhm, héél lang mijn beste dansbenen nog eens bovenhalen. Ik trek namelijk naar Werchter Parklife om daar Goose aan het werk te zien. De Kortijkse band heeft een ijzersterke live reputatie en ik hoop dat ze die alle eer aan gaan doen.

Hun optreden is perfect om de zenuwen onder controle te houden, want daarna treden de Rode Duivels op het EK aan tegen Italië. Dat wordt enorm nagelbijten, dat weet ik nu al…

Als je ook nood hebt aan wat afleiding, check dan hun volledige set die ze speelden op Pukkelpop in 2018:


Luca

Ik heb net anderhalve maand talloze uren voor mijn bureau afgesleten, in de hoop om mijn examens tot een zo goed mogelijk einde te brengen. En sinds vandaag kan ik officieel bevestigen dat dit met glans gelukt is. Maar zoals het een echte student betaamt, staat het einde van de examenperiode natuurlijk gelijk aan het begin van het echte leven en de ontelbare uren ontspanning die daar onherroepelijk aan verbonden zijn.

Dus momenteel komt er van gamen (jammer genoeg) niet al te veel in huis. Het is al voetbal wat de klok slaat, en met de match van vanavond in het vooruitzicht, begint de spanning al volledig op te borrelen. De winnaar van deze match zou weleens de ploeg kunnen zijn die op het einde van de rit de trofee in de lucht zal steken, met andere woorden; de inzet is torenhoog.

Als ik dan toch de zeldzame tijd vind om me aan het gamen te zetten dan zal het hoogstwaarschijnlijk A Plague Tale: Innocence worden, een topgame die sinds deze maand gratis te downloaden is in de PlayStation Store.


Lazlo

Sinds anderhalve week ben ik trotse vader van een tweede kind. Dat wil zeggen dat er best wat cava geslurpt mag worden tijdens babybezoekjes en suikerbonen de snack bij uitstek zijn hier thuis. Jammer genoeg betekent dit ook dat de mogelijkheid tot gamen wat minder is.

Maar als ik iets speel, dan is het vooral een goede single player. Eentje die ik gemakkelijk op pauze kan zetten als kleine Max z’n klep openzet en m’n ouderlijke plicht roept. Zo ben ik me rustig doorheen de Ratchet & Clank-reboot aan het werken om te zien of Rift Apart ooit een aankoop waard is. Momenteel nog niet helemaal overtuigd, om eerlijk te zijn …

Daarnaast staat hier dagelijks basketbal op. We weten intussen dat de Phoenix Suns voor de eerste keer sinds lang naar de NBA-finals mogen. Nu is het nog de vraag of ze daar Giannis Antetokounmpo en z’n Milwaukee Bucks in de ogen kijken, of toch eerder Trae Young en Clint Capela van de Hawks. Wat de affiche ook moge zijn, topbasketbal verzekerd!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.