River, de echte hond achter Fallout 4’s Dogmeat, is overleden

Als Fallout-fan en dierenvriend in hart en nieren wil ik dit nieuwtje toch met jullie delen. River, de echter hond achter Fallout 4’s in-game hond Dogmeat, is overleden. Aangezien ik zelf vijf honden heb, is dit iets wat me toch raakt.

Dogmeat is, voor wie haar niet kent, een zogenaamd non-player karakter in de Fallout-serie die fungeert als een mogelijke metgezel voor de speler. Maar bovenal is Dogmeat een van de populairste companions in de serie, en speelde ze vaak mee in Fallout 4-trailers.

Een hond is nog steeds de beste vriend van de mens, en dat is ook in-game zo. Denk maar aan Far Cry 5 (Boomer), Dog in Fable 2 of D-Dog in Metal Gear Solid V. Trouwens als ik in games kon kiezen tussen verschillende pets of dierlijke companions, dan koos ik steevast altijd voor een hond.

En mijn eerste hond toen ik alleen ging wonen was ook een Duitse scheper trouwens, net zoals ik toen ik nog thuis woonde. Dus bij deze is dit artikeltje ook een beetje een eerbetoon aan onze Vicka en ons Xena.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)