De gamereleases van juli (F1 2021, Chernobylite, TLoZ: Skyward Sword HD,…)

De grote vakantie is begonnen en dus trekken we er al eens graag op uit. De vraag is enkel: naar waar? Zin in een ommetje in Londen, of toch maar naar de oude Romeinse tijd? Trekken we naar het overwoekerde Chernobyl, Midgard of toch maar gewoon een onbewoond eiland? We kunnen onze oude vriendin Zelda gaan bezoeken of die vervelende Orcs gaan pesten. Of gaan we monsters jagen en erna met LeBron James een potje meppen? Wil je met het vliegtuig? Waarom niet gewoon met onze glimmende Formule 1 bolide!

6 Juli

A Plague Tale: Innocence (PS5, XsX, Switch)

Het action-adventure verhaal van Amicia en Hugo werd twee jaar geleden enorm positief onthaald. Onlangs was Praga nog lyrisch over de game in onze podcast, zeker met het oog op het vervolg A Plague Tale: Requiem. Tijdens het moeilijke wachten kunnen we ons opnieuw amuseren met Innocence, dat een volwaardige next-gen upgrade krijgt. Met 4K en 60FPS zal het cinematische verhaal er nog nooit zo beeldschoon (en toch duister) hebben uitgezien. De survival stealth game met horror-invloeden grijpt je meteen beet en laat je pas gaan als de laatste plaag verdwenen is.

9 Juli

Monster Hunter Stories 2: Wings Of Ruin (PC, Switch)

Fans van het Monster Hunter-universe kunnen zich weer helemaal begraven in een nieuwe RPG-wereld. In Wings Of Ruin maken we de grootschalige verdwijning van de Rathalos-monsters mee en komen er heel wat vragen naar boven. De balans van het universum wordt bepaald door een mysterieus ei, waar wij natuurlijk mee in contact komen. Je zal weer in aanraking komen met al je favoriete moordlustige beestjes zoals de Rathian en de Pukei-Pukei en verschillende gebieden ontdekken. In deze RPG leer je de monsters ook op een vriendelijkere manier kennen. Ze hebben dan toch een tedere kant.

15 Juli

Lost At Sea (PS5, XsX, PC)

In deze survival game krijgen we te maken met de demonen van ons bestaan. Lost At Sea brengt survival op een andere manier. Anna zit in de latere dagen van haar leven en vraagt zich af of ze alles wel goed heeft gedaan. Om tot rust te komen met haar verleden moet ze een reeks puzzels oplossen op een vreemd eiland. Haar verleden haalt haar steeds meer in en ook als speler krijg je enkele filosofische en moeilijke vraagstukken voorgeschoteld. Deze game zet je ongemakkelijk aan het denken en niet enkel door het puzzelwerk. De sfeer is evenzeer luchtig als zwaar met vreemde objecten op het nog vreemdere strand. Die schoolbus heeft toch echt wel de foute afslag genomen.

16 Juli

F1 2021 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Vroem vroem! Naar jaarlijkse traditie krijgt het circus van de Formula 1 zijn nieuwste versie met F1 2021. Voor het eerst brengt EA deze game uit, wat zowel voor hoge verwachtingen als een lichte dosis twijfel en paniek zorgt. Zowat hetzelfde gevoel als keihard binnenkomen om in die laatste bocht de leiding nog te grijpen. Met Braking Point krijgen we een heuse story mode en doorheen het jaar zullen extra circuits worden toegevoegd als gratis DLC. De populaire “My Team” mode is weeral wat uitgebreider en je kan nu ook met z’n tweeën een seizoen starten.

The Legend Of Zelda: Skyward Sword HD (Switch)

Link is op zoek naar z’n jeugdvriendin Zelda, een zoektocht die hem al snel letterlijk in de wolken zal brengen. Jammer genoeg is er ook een oeroude duistere kracht op komst. Het oorsprongsverhaal van TLOZ kennen velen van ons wel ondertussen. De tien jaar oude topper Skyward Sword komt in juli op de Switch met twee verschillende mogelijke speelstijlen. De aparte stijlen zorgen voor een nieuwe swordplay-ervaring terwijl je alle schatten en griezels van de wereld ontdekt. De verfijnde HD-versie zorgt voor de beste prestaties en belooft dat de boog volledig gespannen gaat staan.

Space Jam: A New Legacy (Xone, XsX)

Dat we allemaal sceptisch zijn over games van films is geen geheim. Toch is deze Space Jam een goed idee, aangezien fans van de reeks hun ideeën mochten opsturen om de game zélf te bepalen. De cast van de film passeert ook in de game en we gaan er op los meppen met LeBron James. Deze arcade-style beat-em-up combineert klassiek kloppen met basketbal en dat moet een unieke combo opleveren. Lebron, Lola en Bugs Bunny nemen het op tegen de Goon Squad op een server van Warner. Of jouw dunk punten oplevert of tegenstanders tegen de grond werkt kan je zelf beslissen.  

22 Juli

Last Stop (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

In het genre van cinematische games waar het verhaal belangrijker is dan de gameplay krijgen we deze maand Last Stop. In het hedendaagse Londen loopt het leven van drie personen z’n gangetje tot er een bovennatuurlijke crisis begint. De game spreekt over “de magie van het normale” terwijl je met verschillende dialoogopties probeert te begrijpen wat de connectie is tussen deze drie personen. Achter elke deur schuilt een ongekende, vreemde volgende episode. Aan jou om te ontrafelen wat er aan de hand is vooraleer je die laatste stop bereikt.

23 Juli

Orcs Must Die! 3 (PS4, Xone, PC)

Orcs afslachten: als het een full-time job zou zijn hadden we ons al lang kandidaat gesteld. Solo of met een vriend trek je er in dit derde deel op uit om die vuile wezens in stukjes te hakken, te verbranden en in de diepste krochten te smijten. In deze actieknaller verdedig je jouw gebied tegen de eindeloze hordes orcs en ga je bloederig aan de slag bij het slachtfestijn. De verschillende valkuilen zorgen voor nog meer liters orc-bloed. Emmers vol en dan nog is onze dorst niet gelest!

27 Juli

Tribes Of Midgard (PS4, PS5, PC)

Ragnarok! Het moet zowat de meest populaire manier zijn momenteel om de wereld te doen vergaan. Ook in Tribes Of Midgard mogen we ons bekommeren om deze opdoemende gebeurtenis. Als de reuzen van Midgard denken dat we dit zomaar gaan laten gebeuren hebben ze onze tienkoppige stam nog niet ontmoet. Je kan dus met tien spelers co-op aan de slag in deze adventure-RPG. Samen met je viking-buddies kan je het ruige Midgard verkennen en de meest gigantische monsters een kopje (of vijf) kleiner maken. Hard geklop versus Ragnarok: een strijd met zware meppen en lange baarden.

28 Juli

The Forgotten City (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Een moordcomplot met tijdreizen in een oude Romeinse stad. Eat that, Sherlock. Deze game was speelbaar als een mod van Skyrim maar werd zo populair dat het een standalone game opleverde. In The Forgotten City heb je al jouw talenten nodig qua deductie en exploratie om tot de oplossing te komen. Deze open world game zit vol ontdekking en meerdere mogelijke eindes. Combat is aanwezig en zeker ook een optie maar brengt je vaak weinig verder. Als één iemand in deze vervloekte stad zondigt, sterft iedereen. Je zou voor minder op eierschalen lopen.

Chernobylite (PC)

Als voormalig natuurkundige in de kerncentrale van Chernobyl ben je nooit te boven gekomen dat je geliefde verdwenen is. Dertig jaar na de kernramp ga je in de verboden zone opnieuw op zoek. Je komt héél wat andere gruwel tegen. Onvriendelijke militairen, stalkers, gevaarlijke omgevingen, radioactieve wezens en bovennatuurlijke gebeurtenissen. Deze RPG horror geeft jou volledige controle aangezien elk personage kan sterven en elke missie kan falen. Deze sci-fi zit vol onrustwekkende locaties in de 3D-gescande versie van Chernobyl. Ook een sterk survival-element is aanwezig. Maskers op en geweren klaar: we gaan op citytrip!

29 Juli

The Ascent (Xone, XsX, PC)

The Ascent Group had zowat de volledige planeet Veles in z’n macht. Ze hadden alle objecten én personen in hun bezit, tot ze failliet gingen. In deze co-op shooter ontdek je een cyberpunk-wereld waar mensen vergeten zijn hoe ze moeten leven zonder gecontroleerd te worden. Jarenlange mechanische slavernij heeft z’n tol gehad en anarchie is het logische gevolg. Met een deftige dosis top-down geknal en een heuse hoeveelheid cyberware kan je aan de slag om jouw plaats in deze brave new world te claimen. Met enkele uitgewerkte RPG-elementen speel je op jouw eigen manier want The Ascent Group speelt niet langer met jouw voeten.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.