CD Projekt is ondanks de aanhoudende kritieken best tevreden over actuele staat van Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

Als we over enkele jaren in het grote boek der gefaalde gameslaunches kijken, zal Cyberpunk 2077 zonder enige twijfel bovenaan de lijst prijken. De game van ontwikkelaar CD Projekt Red kon allerminst de torenhoge verwachtingen inlossen.

De Poolse ontwikkelaar serveerde ons een game voor met een shitload aan bugs die op de koop toe ook nog eens onspeelbaar bleek te zijn op de PlayStation 4- en Xbox One-consoles. De game werd zo goed als onmiddellijk uit de PlayStation-Store gehaald en Microsoft koos ervoor om de game zonder pardon terug te betalen aan al wie de game onspeelbaar vond.

CD Projekt Red startte daarom een grootse operatie waarbij heel wat bugs verwijderd zouden worden, om zo de speelbaarheid van Cyberpunk 2077 te verbeteren. Nu de laatste patch, met nummer 1.23, enkele weken de deur uit is, lijkt de ontwikkelaar tevreden te zijn met het geleverde werk.

Toch lijkt uitgever CD Projekt tevreden te zijn met het geleverde werk. Dat zeiden ze bij monde van Adam Kiciński, een topman bij CD Projekt, op een Poolse beurs. De game draait volgens hem nu op een bevredigd niveau, waardoor ze nu kunnen beginnen kijken om bepaalde systemen in de game aan te passen. Denk daarbij aan de balans van de moeilijkheid of de progressiesystemen.

Ondanks deze hoerastemming bij CD Projekt, is Cyberpunk 2077 nog steeds niet de game die het had moeten zijn. Dan zien we ook terug in de vergelijkingsvideo’s die gemaakt werden na de release van patch 1.23.

Of het ooit goed komt met deze toch wel erg veelbelovende game, valt af te wachten…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'CD Projekt is ondanks de aanhoudende kritieken best tevreden over actuele staat van Cyberpunk 2077'

  1. Ik heb mij al rot geamuseerd met Cyberpunk 2077.
    De mening van andere mensen kan mij gestolen worden.
    Net zoals ik die Aerondight nu ga stelen!

Reacties zijn gesloten.