“Riders Republic is de zoektocht naar de ultieme kick”

De zoektocht naar de ultieme kick. De jacht op de hoogste dosis adrenaline. De constante flow van de eeuwig knallende waaghals. Met Riders Republic kunnen we in september aan de slag met een uitgebreide dosis extreme sporten in enkele prachtige nationale parken. Een massieve open wereld vol online multiplayer events: het ziet er méér dan de moeite uit.

Sneeuw, stof en wind

Ubisoft toont met Riders Republic zijn idee van het ultieme walhalla voor waaghalzen, thrill seekers en sporters die leven voor de kick. Met onder andere snowboarden en skiën is er een goede portie sneeuwpret maar Riders brengt veel meer. Er zijn ook extreme downhill mountainbikeraces, motorraces en het stevigere stunt- en vliegwerk.

Paragliden, wingsuits en zowaar jetpacks óp die wingsuits: Ubisoft wil nog een tikje extremer gaan dan de realiteit. Er zit een dosis Steep en Trials in deze Republic. Toch lijkt die vooral een eigen smoel te hebben. De samenkomst van al deze events leidt tot een heel mooie waaier die niet snel saai kan worden.

American parklife

Je kan aan de slag in de sandboxes van onder andere Yosemite, Bryce Canyon en Zion. Iconische Amerikaanse parken worden in de kijker gezet. Ubisoft wil de gamers goesting doen krijgen om op ontdekkingstocht te gaan en soms ook even stil te staan.

Tijdens gameplaybeelden werd duidelijk dat je niet constant hoeft te racen, ook genieten van de geweldige panorama’s lijkt aangemoedigd te worden. Je kan zowel in first als third person aan de slag. Je zal nooit alleen zijn: in de centrale hub kan je alle cosmetics en events bekijken, je inschrijven voor de nieuwste dagelijkse en wekelijkse challenges en je vrienden uitdagen.

Met 64 naar de meet

Naast de content die op launch aanwezig zal zijn belooft Ubisoft ook grootschalige tijdelijke events. Races met maar liefst 64 deelnemers zien er alvast enorm lekker uit. Elk uur zal er een nieuwe locatie in de spelwereld in de spotlight staan: als je daar op tijd raakt kan je meedoen aan deze extra grote events.

Ook zijn er officiële tornooien zoals de Red Bull Joyride aanwezig. Gameplay zag er enorm vlot uit met knappe omgevingen en vooral: een sterk aanwezig snelheidsgevoel. Dat, en een tikje onveiligheid. Stunts, snelheid en stijl: daar draait het hem om in deze republiek.

Funky muilbakkes

De eigen smoel die Republic presenteert is er één die jong en funky is. De sfeer is luchtig en vooral extreem met z’n extravaganza. De muziek is upbeat en modern en elke waaghals lijkt klaar om je pochend uit te dagen. Er is ook een aangename dosis humor aanwezig.

Online ga je niet enkel solo tegen 63 anderen strijden maar kan je ook in teamverband aan de slag. Met Tricks Battle probeer je de coolste combo’s uit je lijf te schudden en zo de map volledig te ownen. Naast team games en free-for-all zal er ook een versus mode zijn. Multiplayer events lijken de focus te worden, samen met het sociale aspect.

Een vet sponsorcontract

Je zal je rider volledig kunnen customizen én kunnen equippen met gear. Voor de loothoertjes onder ons lijkt er een toffe geargrind aan te komen met allemaal uitrustingen met verschillende statistieken. Ook zijn er sponsorcontracten om te verdienen en zo nog vettere stuff te unlocken. Neem de sprong, duik de diepte in en zoef iedereen voorbij. Hopelijk blijft deze kick lang nazinderen.

VERWACHTINGEN

Riders Republic komt op 2 september binnen geknald en hoopt waaghalzen over de hele wereld de ultieme adrenaline sandbox te bezorgen.

Riders Republic
Beschikbaar vanaf 02/09/2021
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC
Online pre-Ubisoft Forward-briefing

Website: Officiële website

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.