Nieuwe Battlefield heet Battlefield 2042 en andere info gelekt

Als er iets is waar ze in de gamesindustrie toch wel last van hebben, dan zijn dat lekken. Wij bellen in zo’n geval een loodgieter op, maar ontwikkelaars blijkbaar niet. Gelukkig maar denk ik dan?

Er is al heel veel geschreven over de nieuwe Battlefield, maar met de nakende aankondiging op 9 juni kunnen we deze info wel als legit beschouwen.

Zo heet de game Battlefield 2042, 100 jaar na Battlefield 1942 en 100 jaar voor Battlefield 2142. (En dat heb ik allemaal uit het hoofd berekend, just saying…)

Maar buiten een mooie naam, willen we natuurlijk ook wel weten wat de game te bieden zal hebben. Om te beginnen de grootste mappen ooit zodat er plaats is voor intense 64 v 64-multiplayerpotjes. Ook levolution zal weer van de partij zijn, net als diverse weersomstandigheden en zelfs tornado’s. Op die grote mappen zal het dan mogelijk zijn om met je squad bepaalde sectoren in te nemen die qua grootte te vergelijken zijn met de Battlefield 3-mappen.

Voertuigen! En dan maar hopen dat je makkers even wachten en dat je er niet te voet achter moet hollen. Ook leuk is dat je attachments on the fly kan wisselen en dat elke squad kan rekenen op een zogenaamde specialist per klasse met unieke skills en gadgets.

Wel vervelend is dat er geen cross-gen ondersteuning is bij de launch. Je zal dus als je een PS4 hebt niet met je maten op PS5 kunnen spelen, en omgekeerd.

Maar zoals gezegd, woensdag 9 juni om 16u00 geeft de game al zijn geheimen, of toch bijna al zijn geheimen, prijs. Nog heel even op de tanden bijten dus.

En voor we afsluiten het beste nieuws: er zou eind juni een open bèta komen. Dat wordt pas smullen!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)