fbpx

Unlock in Tetris Effect twee extra levels als ode aan het origineel

Je wist het waarschijnlijk niet, maar gisteren was het World Tetris Day. De dag waarop we ons aller favoriete blokkenspel in de bloemetjes zetten. Op 6 juni 1984 verscheen de game namelijk voor het eerst op de Electronika 60, een oude Sovjet PC.

Om dat te vieren heeft de ontwikkelaar van Tetris Effect, Enhance Experience, bekend gemaakt hoe je twee speciale bonuslevels kan unlocken in de game.

De eerste level heet Tetris 1984 en is logischerwijs een ode aan de originele versie van het blokkenspel dat ontwikkeld werd door Alexey Pajinov. Het level ziet er heerlijk old-school uit, maar je zal een beetje moeite moeten doen om het level vrij te maken.

Eerst moet je op je controller een knoppencombinatie invoeren.
Op PlayStation: Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Right, O, X.
Op Xbox of Oculus: Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Right, B, A.

Daarna moet je met behulp van een USB-toetsenbord een andere code ingeven: 06061984, de geboortedatum van Tetris. Eens je dit gedaan hebt, heb je Tetris 1984 ontgrendeld.

Tetris 1984

Om het tweede level te ontgrendelen zal je de game een tijdje moeten spelen. Want iedere speler die level 50 wordt, krijgt als geschenk het level Tetris 1989. Dit is een ode aan de GameBoy-variant van de game die de wereldwijde doorbraak betekende voor Tetris.

Tetris 1989

Tetris Effect is momenteel verkrijgbaar op PlayStation- en Xbox-consoles, PlayStation VR, PC en Oculus VR.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: