Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 22)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Na een hele drukke week ga ik dit weekend twee dingen doen: gamen en series kijken. En ja, ok, misschien een terrasje doen tussendoor om even af te koelen, of is het even op te warmen? Wat ik zeker ga kijken is Ragnarok op Netflix, een serie die ik iedereen kan aanbevelen die iets heeft met Noorse mythologie en de hamerzwaaiende Thor. En natuurlijk de beste Netflix-serie ever, het tweede deel van seizoen 5 van Lucifer!

En gamen zeg je? Uiteraard! Mijn Battle Pass in Cold War/Warzone is Tier 95 dus snel even doortrekken naar 100 dit weekend. Daarbovenop eens checken wat die Biomutant-patch heeft veranderd aan de game. En als dessert reis ik even naar Ierland om in Assassin’s Creed Valhalla die druids een pak slaag te geven in de Wrath of the Druids-DLC.


MrRolfson

Zaterdag voorspellen ze een dag vol buien, dus dat wordt een dagje voor de televisie vertoeven. Waarschijnlijk ga ik samen met m’n kinderen nog wat potjes Fortnite spelen om mijn level nog wat op te krikken. Zeker met het oog op het nieuwe seizoen dat volgende week van start gaan, wil ik zeker nog aan level 180 geraken.

Zondag wordt het een pak beter weer, dus heb ik al een BBQ op het menu gezet. Maar die steek ik niet aan vooraleer ik de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan gezien heb. Dit wordt op alle vlakken een smakelijk weekend. Ik voel het nu al…

MrRolfson jaagt samen met zijn kinderen dit weekend weer enkele Victory Royales na in Fortnite.

Lazlo

De gratis trial van Knockout City heeft me helemaal overtuigd om de game in huis te halen en virtuele ballen in het gezicht van Ardtieboy te gooien. Er lijkt me geen beter vertier om de regenachtige momenten van dit weekend door te komen.

Verder zal gamen een beetje op de tweede plaats komen deze zaterdag en zondag. Morgen staat er een testrit op de planning, aangezien vrouwlief en ik een nieuwe gezinswagen zoeken om twee koters in te vervoeren. Zondag word ik dan weer verwacht Jerommeke uit te hangen tijdens de verhuis van mijn broer.

Gelukkig zijn er nog avonden waarop relaxed in de zetel hangen met een fijne game, film of serie geen probleem is. Zo staat morgen Up op de planning tijdens onze wekelijkse Pixar-avond. Ook de playoffs van de NBA mogen niet ontbreken, nu we stilaan weten wie de eerste ronde overleefden.

Bij Lazlo staat het heerlijke Up geprogrammeerd op zijn wekelijkse Pixar-avond.

Yakkoi

Het zonnetje straalt, en wat betekent dat voor gamers? Juist, gordijnen dicht en kassen! Dit weekend neem ik tijd om de laatste high rank quests in Monster Hunter Rise te vervolledigen. Met alle nieuwe updates ben ik benieuwd geworden naar de nieuwe, extra uitdagende monsters.

Daarnaast ga ik nog tijd vrijmaken om de Sam’s Story van Metro Exodus nog een keertje uit te spelen en zien wat het andere einde teweeg brengt. Qua series zit ik nu volledig in La Casa Del Papel, en ben ik benieuwd hoe het verder verloopt met de crew na de mooi finale van het tweede seizoen.

Yakkoi gaat Sam’s Story van Metro Exodus proberen uitspelen.

Ardtieboy

Ondergetekende trok vorig weekend op vrijgezellenweekend en kon dus niet gamen. Desondanks stond heel mijn weekend in teken van Pokémon; één van mijn favoriete franchises. Het gaming-aspect was dus nooit echt ver weg. Dit weekend is er echter wat meer tijd voor het echte werk. Het weekend ga ik vermoedelijk in gang trappen met een flinke portie Biomutant. Ik heb ondertussen een vijftal uren in de wereld vertoefd en begrijp ondertussen van waar de kritiek komt op de vertellende stem. Sinds een paar dagen werd de mogelijkheid toegevoegd de narrator af te leggen wat mijn komende ervaring met de game ten goede zal komen. Eerlijk gezegd snap ik ook niet waar de negatieve scores uit komen; ik amuseer me voorlopig rot met de game.

Voor de rest ben ik sinds kort verlekkerd op Knockout City. De game stond er plots uit het niets en blies vriend en vijand omver met zijn eenvoudige speelstijl met voldoende ruimte voor strategie en verfijnde skills. Ik levelde in één avond maar liefst dertig levels en verveelde me geen seconde. De game kan – zeker gezien de auto-aim – als kinderlijk simpel voordoen, maar laat je niet verrassen door de diepgang in level design, combo’s en timing. Volgende week mag je je ook aan een uitgebreide review verwachten en ik kan jullie nu al vertellen; it’s gonna be pretty good…

Ardtieboy gaat zich serieus uitleven in Knockout City dit weekend!

RoMa

Ik heb eindelijk Wreckfest ontdekt via PlayStation Plus en heb me er al enkele uren kostelijk mee geamuseerd. Vlammen maar vooral knallen en rammen dat het geen naam heeft: that’s my kind of racegame. Het is ook echt gewoon een spel om met de glimlach te spelen. Tractor-battles en grasmaaier-tornooien: geweldig.

Minder motorisch racen doe ik met Tour De France 2021. Het is al even geleden dat ik nog eens een wielergame tijd gaf. Eens zien of ik nog altijd als een gek kan demarreren. Of deze game de moeite is lees je spoedig!

Fall Guys en Rocket League raak ik maar niet beu gespeeld. COD de laatste tijd wel, helaas. Nog een weekendje trotseren tot Chivalry 2 er is. Dan ga ik zwaarder hakken dan een gabber die na tien jaar cel terug op een rave staat.

Racen vanuit je zetel krijg in Wreckfest écht wel een andere betekenis…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 22)'

Reacties zijn gesloten.