Blizzard toont nieuwe Overwatch 2-gameplay, nog steeds geen releasedatum

Er wordt reeds geruime tijd gewerkt aan Overwatch 2. Veel beelden van de team-based shooter kregen we niet nog niet te zien. Reken daarbij het vertrek van Jeff Kaplan enkele weken geleden en een fan van de franchise durft wel eens de daadwerkelijke komst van de tweede telg in vraag stellen. Blizzard nam echter het zekere voor het onzekere en stelde ons vorige week gerust met een resem details en videos.

We kregen heel wat zaken te horen over de opvolger van Overwatch in een twee uur durende stream. De meest ophefmakende verandering die er komt is diegene waarbij teams voortaan uit vijf spelers zullen bestaan (waar dat tot voorheen zes was). Ook het huidige queue-systeem uit Overwatch wordt in de tweede telg meegenomen om zo een betere verdeling binnenin het team te krijgen.

Zo wisten ze te vertellen dat het nieuwe team een tank-, twee support- en twee DPS-personages zal omvatten. Op die manier hoopt de ontwikkelaar dat spelers voortaan meer gebruik zullen maken van de omgeving, in tegenstelling tot zich schuil te houden achter twee tanks. Ook een resem nieuwe maps werd aangekondigd; gaande van sloppenwijken in Rio tot de drukke straten van New York.

Wat wel opvallend is; nog steeds geen releasedatum voor de game. Blizzard liet reeds weten dat de game niet voor 2022 zal verschijnen en daar blijft het dus bij. Hieronder alvast enkele voorsmaakjes van de nieuwe maps!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

Eén opmerking over 'Blizzard toont nieuwe Overwatch 2-gameplay, nog steeds geen releasedatum'

  1. Door andere prioriteiten ben ik afgehaakt bij Overwatch. Misschien dat ik terug op de boot spring met nr 2

Reacties zijn gesloten.