fbpx

“Bethesda’s Starfield komt enkel naar PC en Xbox-consoles. Punt uit.”

Begin maart werd de overname van Bethesda, en moederbedrijf ZeniMax Media met zeven andere ontwikkelstudio’s, officieel afgerond en is Microsoft nu ook écht eigenaar van het bedrijf. In de nasleep van deze overname wordt tot op de dag van vandaag nog steeds duchtig gespeculeerd over welke games al dan niet exclusief voor Xbox-consoles en PC zullen verschijnen.

Een van de grootste gesprekonderwerpen is Starfield. Best bizar eigenlijk, omdat er naast de aankondigingstrailer uit 2018 bitter weinig over de game bekend is gemaakt. Een drietal weken geleden werd de geruchtenmolen opnieuw aangezwengeld door onder andere Xbox insider Rand al Thor 19.

Nu is het de beurt aan een échte grootheid binnen de wereld van de gamesjournalisten. Want niemand minder dan Jeff Grubb heeft in een Twitterbericht, een reactie op Rand al Thor 19, in zeer duidelijke taal laten verstaan dat Starfield enkel en alleen op PC en Xbox-consoles zal verschijnen. Een officiële bevestiging van Microsoft werd nog niet gegeven.

Op zich is het niet onlogisch dat Microsoft grote titels exclusief zal houden voor hun consoles en PC. Al jaren heeft iedereen commentaar dat ze te weinig exclusieve titels hebben. Dus het is niet meer dan logisch dat deze Starfield niet op PlayStation-consoles te spelen zal zijn.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: