fbpx

Het is zover: Xbox verwelkomt officieel Bethesda en zeven andere ontwikkelstudio’s

Gisteren brachten we jullie al het nieuws dat de Europese Unie de acquisitie van Bethesda Softworks door Xbox goedgekeurd heeft. Dit was blijkbaar de laatste horde die Microsoft moest nemen, want vandaag hebben ze de overname volledig afgerond.

Grote baas van Xbox, Phil Spencer, heeft op de officiële Xbox-blog Xbox Wire bevestigd dat Xbox de overname van ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda Softworks, heeft afgerond. Er werd meer dan 7 miljard dollar betaald voor de overname.

Hierdoor verwelkomt Xbox niet alleen Bethesda Game Studio’s, maar ook zeven andere ontwikkelstudio’s: id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog en Roundhouse Studios.
 
Op een later moment, volgens geruchten later deze week, zal Xbox meer vertellen over de toekomst van deze teams.

Maar om dit speciale moment te vieren, voegt Xbox later deze week een pak meer Bethesda-games toe aan hun abonnementsdienst Xbox Game Pass.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d