fbpx

Epic Games koopt ook photogrammetry developer Capturing Reality op

Epic Games tast nogmaals in hun geldbuidel; ditmaal moet het inventieve softwarebedrijf eraan geloven.

Capturing Reality is een bedrijf dat inzet op ‘photogrammetry software’. Hiermee is het mogelijk om, vertrekkende vanuit enkele foto’s, een driedimensionale afbeelding te bekomen, waarmee bijgevolg bijzonder realistische beelden kunnen gegenereerd worden. Het interessante aan deze technologie is dat je geen complexe 3D scanners of dergelijke nodig hebt; een simpele smartphone, tablet of camera zijn voldoende. Hoe meer foto’s je hebt om het gewenste beeld te genereren, des te nauwkeuriger het resultaat zal zijn natuurlijk.

Met deze technologie kunnen dus echte mensen, plaatsen en andere zaken eenvoudigweg geconverteerd worden naar scans, die rechtstreeks gebruikt kunnen worden in games. En dit is precies waar Epic Games op wil inzetten, met als doel om hun games realistischer te maken.

In een statement liet Epic weten dat het Capturing Reality team heel nauw zal samenwerken met hun eigen Unreal Engine team, waarbij de nadruk vooral ligt op het meer toegankelijk en betaalbaar maken van de technologie. Op die manier willen ze ontwikkelaars helpen om sneller de gewenste 3D modellen te kunnen bekomen.

Capturing Reality is ondertussen een van de vele bedrijven die de koopwoede van Epic Games reeds heeft ondervonden. Eerder passeerden al RAD Tools, Mediatonic en Psyonix over de toonbank.

In onderstaande video geeft Epic alvast een voorproefje over wat ze precies met deze technologie hopen te bereiken.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.

%d bloggers liken dit: