fbpx

S.T.A.L.K.E.R. 2 moet een gigantische game worden met geavanceerde AI en mod-support

S.T.A.L.K.E.R. 2: HEART OF CHORNOBYL

Het is al bijna twee maanden geleden dat we een nieuwe teaser trailer kregen voorgeschoteld van S.T.A.L.K.E.R. 2. Vandaag kregen we eindelijk wat meer informatie over de nieuwe game van GSC Game World.

Want tijdens een Russische podcast heeft Zakhar Bocharov, de pr-manager van de ontwikkelaar, wat meer losgelaten over de ambities van het team.

In de eerste plaats is de ontwikkelaar er zich van bewust dat het eerste deel van S.T.A.L.K.E.R. allesbehalve een vlotte release kende. De game bevatte zo’n grote lading bugs, dat Cyberpunk 2077 er jaloers op zou zijn. Daarom bevestigd Bocharov dat het team S.T.A.L.K.E.R. 2 in een veel betere staat zal uitbrengen.

Iets wat daarbij zou kunnen helpen is het feit er gekozen is om de game te ontwikkelen in de Unreal Engine 4. Initieel was het de bedoeling om S.T.A.L.K.E.R. 2 te ontwikkelen de eigen X-Ray engine, maar al snel bleek dat deze te oud was om een kwalitatieve hedendaagse game voort te brengen.

S.T.A.L.K.E.R. 2 zal de focus leggen om het single-player verhaal, iets wat ik persoonlijk alleen maar kan toejuichen. Tijdens dit avontuur in de Zone zullen we een non-lineaire verhaallijn voorgeschoteld krijgen die heel wat vertakkingen én verschillende eindes zal hebben.

In de weidse wereld van de Zone zal het leven tussen facties, monsters en NPC’s geregeld worden door een geavanceerd simulatiesysteem: A-life 2.0. Zo zullen er bepalende gebeurtenissen plaats kunnen vinden, zonder dat je daar onmiddellijk iets van zal zien.

Tot slot noemt GSC mod support als een van de prioriteiten. Ze willen deze mogelijkheid van bij de release al implementeren voor de PC-versie. Bovendien wordt er gekeken om deze ondersteuning voor mods ook te integreren op de Xbox-consoles.

S.T.A.L.K.E.R. 2 moet tegen het einde van dit jaar verschijnen voor PC en Xbox Series X/S.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: