fbpx

Century: Age of Ashes, het multiplayer drakengevechtspel, is nu gratis beschikbaar

Originaliteit in games is vaak ver te zoeken. Heel wat ontwikkelaars bouwen immers verder op bestaande franchises. Gelukkig denken ze daar bij PlayCentury anders over want hun drakenspel Century: Age of Ashes is alvast geen draak van een game zoals je in onderstaande gameplay trailer kan zien.

Het concept is simpel, kies een van de drie klassen, zijnde Marauder, Windguard of Phantom, pimp je draak, duik de arena in en neem het op tegen andere drakenrijders in een bitsige strijd om de overwinning. Je kan aan de slag in drie verschillende spelmodi, variërend van 3v3 tot 6v6v6, namelijk Carnage, Survival en Raid.

• Carnage: een moordpartij van zes tegen zes met speciale power-ups die in de arena verschijnen om de hel op je tegenstanders los te laten. Het is Team Deathmatch, Dragon Riders-stijl.

• Survival: een Last Team Standing-modus waarin maximaal 18 spelers worden verdeeld in drie teams (zes-tegen-zes-tegen-zes). Respawn is beperkt en kan alleen worden gedaan door een bondgenoot te redden.

• Raid: een modus waarin twee teams strijden om de vlag. Verdien punten door door speciale poorten te vliegen rond de arena terwijl je de vlag in je bezit hebt.

De ster van de show is natuurlijk je draak. Century: Age of Ashes bevat diverse zorgvuldig ontworpen cosmetische items om op te vallen in de arena. Doe ervaring op terwijl je speelt en ontgrendel skins om je draak en zijn rijder aan te passen. De items zijn puur cosmetisch en bieden geen voordeel in de strijd.

Century: Age of Ashes is volledig gratis te spelen. De tweede closed bèta loopt van 12 tot 21 maart en bevat een groot aantal verbeteringen ten opzichte van de eerste gesloten bètatest. Je kan toegang aanvragen via Steam.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: