PlayStation Studios heeft meer dan 25 PS5-games in ontwikkeling zegt PlayStation Studios-baas Herman Hulst

Moeten er nog PS5-games zijn? Ja alstublieft, hoe meer hoe beter, maar zorg er dan ook voor dat er PS5-consoles zijn, zouden wij dan zeggen. Wat wel zeker is, is dat er momenteel 25 PS5-games actief in ontwikkeling zijn, waarvan maar liefst de helft nieuwe IP’s zijn.

Herman Hulst, hoofd van PlayStation Studios, heeft dit bevestigd in een nieuw interview met Wired, waarin hij terugblikt op de eerste zes maanden van de PS5 sinds release en wat Sony voor de toekomst van de console in petto heeft.

Namen of officiële aankondigingen van deze 25 games die onder PlayStation Studios in ontwikkeling zijn, krijgen we jammer genoeg niet. Ze omvatten zowel first-party als second-party releases onder de Sony-vlag.

Als meest recente voorbeeld denken we aan Returnal van Housemarque, een onafhankelijke studio die met steun van Sony het PS5-exclusieve Returnal als PlayStation Studios-titel heeft uitgebracht. Volgende in het rijtje zal dan Ratchet and Clank: Rift Apart van Insomniac zijn nemen we aan. Verder gokken we nog op Guerrilla Games’ Horizon Forbidden West later dit jaar, en Sony Santa Monica’s God of War-sequel.

Er is een ongelooflijke hoeveelheid variatie afkomstig uit verschillende regio’s,” zei Hulst. “Groot, klein, verschillende genres.”

Er komen dus mooie tijden aan voor PS5-gamers, op voorwaarde dat er voldoende PS5-consoles beschikbaar zullen worden. Want die tekorten zouden volgens Sony kunnen aanhouden tot in 2022.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)