Update voegt microtransacties toe aan FIFA 21

Er is al enige tijd heel wat commotie rond de lootboxen die je kan aankopen in FIFA 21. Heel wat landen, waaronder België, zien het als gokken en hebben deze optie verboden. Iets wat ik niet meteen begrijp, want ik kocht jaren geleden altijd Panini-stickerzakjes waarbij ik ook niet wist welke blinkende emblemen er op mij zaten te wachten.

Ontwikkelaar en uitgever Electronic Arts zit uiteraard verveeld deze ophef, want deze lootboxen of -zakjes in FIFA Ultimate Team is voor hen een grote bron van inkomsten. Het is volgens mij dan ook met die reden dat er een update is uitgebracht waarin microtransacties worden geïntroduceerd in de in-game FIFA-winkel. Op die manier proberen ze toch extra inkomsten te genereren.

Vanaf nu is het namelijk mogelijk om voor echt geld allerlei updates en cosmetische extra’s aan te schaffen met echt geld. De optie om te betalen met je zuurverdiende FUT-punten is er gelukkig ook nog steeds.

Om je een idee te geven van de waarde van enkele items: voor een voetbalkleding betaal je €3, een tifo in je stadion kost €1,5 en voor een nieuw thema voor je stadion moet je €2 neertellen.

FIFA 21 is verkrijgbaar op alle consoles en is vanaf donderdag 6 mei gratis beschikbaar via EA Play en Xbox Game Pass.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.