S.T.A.L.K.E.R. 2 is een next-gen game én verschijnt niet op PlayStation 5

Stalker 2 Heart of Chernobyl

Het langverwachte vervolg van de erg sfeervolle shooter S.T.A.L.K.E.R. uit 2007, werd een tijdje geleden aangekondigd voor Xbox Series X|S en PC. De game wordt ontwikkeld met financiële steun van Microsoft en zal bij release meteen ook op Xbox Game Pass beschikbaar zijn.

In een interview met de website Gaming Bolt heeft ontwikkelaar GSC Game World bevestigd dat het geen plannen heeft om de game naar PlayStation-consoles te brengen. Een grote verrassing is dit niet, want met wat analytisch vermogen hadden we dit nieuws natuurlijk al kunnen uitvogelen.

“No plans for now. We negotiated the possibilities with Microsoft and saw several good opportunities for the brand, including Game Pass. We’re concentrating on the Xbox Series X/S version.”

Verder vertelde de ontwikkelaar dat de game op de Xbox Series X in 4K op 120fps zal draaien. Ook zeggen ze nu zwart op wit dat S.T.A.L.K.E.R. 2 een next-gen game is, waardoor er géén versie voor PlayStation 4 en Xbox One zal ontwikkeld worden.

S.T.A.L.K.E.R. 2 heeft nog geen specifieke releasedatum, al zou de game dit jaar nog op de wereld losgelaten moeten worden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.