Fall Guys: Ultimate Knockout voor Xbox en Switch uitgesteld

Ontwikkelaar Mediatonic heeft gisteren een bericht de wereld ingestuurd waarin ze het uitstel van de Xbox- en Switch-versie van Fall Guys: Ultimate Knockout aankondigen.

Sinds de overname door Epic Games heeft het team een pak meer middelen gekregen om de grappige Battle Royale-game naar een hoger niveau te tillen. Een van de stappen die het team wil nemen is dat de game op meer platformen beschikbaar is. Daarom dat enkele weken geleden werd aangekondigd dat Fall Guys deze zomer naar Xbox en Switch komt.

Maar deze releaseperiode blijkt te vroeg te komen voor het team. In een statement op hun website geeft de ontwikkelaar meer uitleg over de reden van het uitstel. In de eerste plaats hebben ze meer tijd nodig om de game naar het gewenste kwaliteitsniveau te krijgen. Daarnaast zijn ze er zich van bewust dat crossplay beschikbaar moet zijn van bij launch, iets wat niet in de originele plannen stond.

Het is niet bekend wanneer de Xbox- en Switch-versie van Fall Guys: Ultimate Knockout het levenslicht zal zien. Maar dit uitstel zal er wel voor zorgen dat je meteen met je vrienden op andere consoles kan samenspelen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.