fbpx

Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 13)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Outriders verdorie! Yep! Dat is de game die ik het komend weekend plat ga spelen. Ik heb de kans gehad om de game reeds drie keer in avant première te spelen, en elke keer had ik zin in meer. Het spreekt dan ook voor zich dat ik nu eens wil voelen en ervaren hoe de game er uitziet en speelt bij de full release. Ik hoop van harte dat de game mijn verwachtingen zal inlossen. En bovendien heb ik een Xbox Gamepass Ultimate aangekocht, een meesterlijke zet trouwens, waardoor ik Outriders volledig gratis kan spelen. Wat kan een mens zich nog meer wensen?

En is dat niet het geval dan is er nog altijd Shadowlands, Call of Duty Cold War of Control Deluxe Edition om mij te troosten.  

Of ik moet me nog eens in de armen gooien van Clarke en Octavia uit The 100, of verdrinken in de ogen van Teresa Mendoza in Queen of the South. Of in het slechtste geval mij gaan bezatten op café… Maar ook dat zal moeilijk zijn vrees ik in tijden van corona.

Praga gaat dit weekend knallen in Outriders op zijn Xbox Series X!

MrRolfson

Verlengd Paasweekend. Altijd plezant en niet omdat ik dan zonder gêne het ganse weekend chocolade paaseieren kan eten. Nee, ik ga me toeleggen op de platformgame Balan Wonderworld, waarvan jullie volgende week de review mogen verwachten. En ik ben ook gestart met de Belgische game Stitchy in Tooki Trouble op de Switch. Dat wordt dus een heus platformweekend…

Alhoewel, zondag zal ik waarschijnlijk niet al te veel gamen, want het is dan namelijk een feestdag. Niet alleen voor de christenen onder ons, maar ook voor de wielerliefhebbers! Op Paaszondag wordt namelijk de Ronde Van Vlaanderen gereden. Dat wordt dus uren genieten van het heerlijke commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer. Maar eerst de gladiatoren zelf aanmoedigen wanneer ze voorbij mijn huis passeren. Want de officiële start ligt op 500m van mijn voordeur.


Yakkoi

Dit weekend ga ik mijn tijd spenderen aan een aantal verschillende games. Ik ben druk in de weer met de VR-editie van DOOM 3, die voor heel wat griezelige avondjes zal zorgen. Je leest er binnenkort alles over op deze website!

De rest van het weekend is gereserveerd om in de pc-versies van alle Kingdom Hearts-games te duiken, en wat rodeo te spelen met gigantische monsters in Monster Hunter Rise.

Mogelijk start ik Hunt: Showdown ook nog eens op om de nieuwe PvE boss aan de tand te voelen.

Yakkoi trekt onder andere op avontuur met Sora en zijn Disney-vrienden

Ardtieboy

Verlengd weekend bitches! Jullie zijn het waarschijnlijk al zo beu als koude pap, maar ik ga dit weekend opnieuw in Hearthstone duiken. Ik heb deze keer wél echt een goede reden; de nieuwste Forged in the Barrens-uitbreiding! Samen met de komst van de uitbreiding werd ook de volledige core set onder handen genomen waardoor al mijn decks quasi kapot zijn. Ik heb eerder deze week al mijn decks verwijderd en ga dit weekend wellicht wat nieuwe in elkaar knutselen.

Ook bewijst de Switch nog maar eens zijn nut. Ik ben dit weekend veel op verplaatsing en ga dus voor het eerst mijn Switch in zijn fancy pouch steken om er ergens anders mee te gamen. Dat doe ik uiteraard niet zomaar, want sinds begin deze week ben ik eigenaar van Monster Hunter: Rise. Volgende week mag je daar ook een review van verwachten, maar ik kan je nu al meedelen dat het een dijk van een game is! De game heeft mij zelfs zover gekregen om eindelijk Nintendo Switch Online-lidmaatschap aan te kopen. Punt gemaakt!

Voor het eerst op stap mijn zijn Switch en Ardtieboy neemt meteen de grove middelen mee!

Freijawow

Voor mijn eerste weekendmenu haal ik met The Burning Crusade meteen een klassieker uit de doos. De laatste weken is World of Warcraft weer trending dankzij de eerste expansie van de bekende MMORPG. Net zoals Classic World of Warcraft komt er nu ook een heruitgave van The Burning Crusade. De beta keys zijn beschikbaar, dus ik check ondertussen héél regelmatig mijn mailbox…

Een andere game die mijn radar staat is Dead By Daylight. De updates vliegen de deur uit en met de talloze events zal ik aan de befaamde bloodpoints geen gebrek hebben!

Met Dead By Daylight gaat Freijawow dit weekend lekker griezelen

Lazlo

Wat ben ik blij dat dit weekend een dagje extra telt. Er zijn zo veel games om te spelen… en toch, ook met Paasmaandag erbij zal het schrapen worden om het meeste uit mijn vrije tijd te halen.

Ik ben volop bezig met de reviews van Endzone – A World Apart en Disco Elysium – Director’s Cut. De eerste is een post-apocalyptische city building game, de tweede een behoorlijk eigenzinnige RPG. Ik kan je alvast verklappen dat beide zeker de moeite waard zijn.

Intussen ben ik ook verknocht aan CoD Black Ops Cold War, waar ik sinds een weekje toch hier en daar een matchke van meepik. Ook speel ik dagelijks weer een kwartier tot een half uur Animal Crossing: New Horizons. Ah ja, want zondag is het Bunny Day. Daar wil ook ik op voorbereid zijn!

Je leest het al, veel games, en toch weer veel te weinig tijd. Er zullen keuzes moeten worden gemaakt. Eén ding weet ik zeker: een uitgebreide paaseierenzoektocht zit er dit jaar niet in.

Veel games, weinig tijd. Toch gaat Lazlo virtueel eitjes rapen in Animal Crossing: New Horizons op de Nintendo Switch!

RoMa

M’n timing zit ditmaal perfect. Vorige week speelde ik de eerste en tweede DLC uit van Remnant: From The Ashes. Om geen ontwenningsverschijnselen te krijgen van zonder diepgaande, gecompliceerde RPG te vallen knal ik meteen weer in Outriders.

Ook It Takes Two is net uit, waardoor m’n platforming-aandacht opnieuw naar Fall Guys: Ultimate Knockout kan kantelen. COD verdwijnt even op de achtergrond want ook Tony Hawk verdient weer wat aandacht nu de PS5-upgrade er is.

Ondertussen  liggen Immortals: Fenyx Rising en The Outer Worlds glimmend in het plastiekje naar mij te glimlachen. Geen nood jongens, jullie tijd komt nog.

Ik was van plan om op Netflix eindelijk aan Snowpiercer te beginnen maar – geen grap – klikte per ongeluk op het passerende Narcos. Tien minuten blijven plakken en ik zit vast.

Na tien minuten was RoMa al verslaafd aan Narcos

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: