fbpx

The Outer Worlds: Murder on Eridanos en patch met next-gen optimalisatie nu beschikbaar

The Outer Worlds was een van de grote verrassingen van eind 2019. Blockbuster Fallout ’76 werd een jaar eerder heel lauw ontvangen door de fanbase en zij vonden in de RPG van Obsidian de perfecte vervanger. Met nieuwe downloadable content én next-gen optimalisaties wordt de liefde voor de game ongetwijfeld weer aangewakkerd.

De DLC kreeg de naam Murder on Eridanos mee en voegt een interstellair moordmysterie toe aan de game. De woordvoerder van Rizzo, Halcyon Helen, wordt namelijk dood gevonden en het is aan jou om dit web aan raadsels, bedrog en geheimen te ontrafelen. Je moet aanwijzingen ontdekken en verschillende missieroutes ontgrendelen met een nieuwe gadget – de Discrepancy Amplifier – en een scala aan verdachten met kleurrijke persoonlijkheden opsporen.

Vandaag is er trouwens ook een update uitgebracht die de framerate-beperking verwijdert voor PlayStation 5 en Xbox Series X waardoor de game nog vlotter zal draaien op deze consoles. Deze update maakt het ook mogelijk voor gamers die een uitbreiding willen spelen met een save point na het ‘point of no return’, een spel kunnen laden aan boord van de Unreliable. Zo kunnen ze de uitbreiding spelen zonder een nieuwe game of personage aan te maken.

(Lees verder onder de video)

“Met Murder on Eridanos wilden we meer laten zien van de memorabele cast van het The Outer Worlds-universum, waarbij we de speler opnieuw een centrale rol geven in een aangrijpend en intrigerend verhaal,” aldus Megan Starks, Game Director van Obsidian Entertainment. “In de uitbreiding komt nog een beruchte onderneming onder de aandacht in een bijna ongeloofwaardige nieuwe setting. Er worden ook nieuwe mechanismen geïntroduceerd die de manier verbetert waarop het verhaal zich ontwikkelt. Het is een spannend avontuur en we kunnen niet wachten om de reactie van de fans te zien.” 

Murder on Eridanos is vanaf nu verkrijgbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X (via backwards compatibility), PlayStation 4, Xbox One en pc voor €14,99. Xbox Game Pass-gebruikers ontvangen 10% korting op de DLC. De uitbreiding komt later dit jaar uit op Nintendo Switch.  

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: