fbpx

Microsoft erkent problemen met nieuwe generatie Xbox-controller

Het lijkt een rode draad te worden met alle controllers van de hedendaagse controllers. Want na problemen met de analoge sticks van de Nintendo Switch joy-cons en de DualSense van de PlayStation 5, blijkt nu ook de nieuwste generatie Xbox-controller te kampen met problemen.

In tegenstelling tot de andere controllers situeren de problemen zich niet rond analoge sticks, maar bij de standaard  A, B, X en Y-knoppen. Bij de getroffen controllers zouden de inputs van de gamers niet correct geregistreerd worden door de games. Let wel dat het hier enkel gaat om de nieuwe generatie controller met de share-button, die samen met de Xbox Series X|S werd gelanceerd.

Het is opvallend dat de problemen zich voordien zowel op Xbox als op PC, wat erop wijst dat het probleem zich in de controller zelf bevind. Microsoft zegt tegenover website The Loadout op de hoogte te zijn van de problemen en te werken aan een oplossing.

Als het probleem op te lossen is met een firmware update, hoeven de Xbox Series X|S-eigenaars niet meteen te paniekeren. Maar wanneer blijkt dat er effectief iets mis is met de hardware van de controller zelf, zal dit ook voor Microsoft een groter probleem betekenen. Dan zouden ze alle controllers moeten terugroepen en vervangen of repareren.

Dit is opnieuw een tegenslag voor de early adopters onder ons en misschien een teken aan de wand dat er toch bespaart wordt op de onderdelen van onze dure controllers. Iets waarover we het ook al hadden in de tweede aflevering van onze Pragalicious podcast.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d