fbpx

Valheim bereikt de kaap van 500.000 simultane spelers

The hype is real! Nog niet zo lang geleden stak Valheim zijn kop boven water. De survival game is sindsdien niet meer weg te slaan uit het gamenieuws. Die extra publiciteit heeft het spel blijkbaar goed gedaan, want sinds kort behoort Valheim thuis in het rijtje van recordgames zoals PUBG, CS:GO, Dota 2 en Cyberpunk 2077.

De game behaalde reeds impressionante cijfers; zo ging de game maar liefst drie miljoen keer over de virtuele toonbank in de eerste zestien dagen. Dat is niet slecht, zeker niet voor een studio die bestaat uit slechts vijf personen. Gisteren brak Valheim opnieuw een record; namelijk dat van simultane spelers! Maar liefst 502.387 spelers speelden Valheim op hetzelfde moment. Dat is beter dan Terraria, Fallout 4 en Among us (al moeten we erbij vertellen dat deze games op verschillende platformen verschenen bij release).

Om de absolute nummer één van de top te stoten moet Valheim nog een extra tandje bijsteken. In januari 2018 waren er namelijk 3,2 miljoen spelers die PUBG onder handen namen. Hoe dan ook is de kaap van 500.000 simultane spelers een impressionante milestone. Games zoals Team Fortress 2, Apex Legends en GTA 5 hebben die piek nooit bereikt… De toekomst voor Valheim ziet er dus op zijn zachtst gezegd rooskleurig uit!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d bloggers liken dit: