fbpx

Iconisch muziekduo Daft Punk stopt er na 28 jaar mee

Het nieuws kwam binnen als een donderslag bij heldere hemel: de Franse house-/electroformatie Daft Punk houdt na 28 jaar op te bestaan. Dat hebben ze vanmiddag zelf bekend gemaakt door middel van een video op YouTube.

In de video zien we beide heren, Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo, zwijgzaam afscheid nemen van elkaar. Een iemand doet zijn typische leren jas uit, waarna de andere een aftelklok activeert die op zijn rug hangt. Daarna stapt een van de twee verder op de tonen van een remix van het nummer Touch. Daarmee lijkt het duo meteen ook te insinueren dat een eventuele comeback over een aantal jaar onmogelijk is.

(lees verder onder de video)

Zelfs al ben je geen fan, toch ken je ongetwijfeld het Parijse DJ-duo dat consequent als Robots op het podium verschijnen. Ook hun hits klinken bij iedereen bekend in de oren. Denk bijvoorbeeld aan de legendarische beats van Da funk, Around The World en Harder, better, faster, stronger.

Voor de game DJ Hero uit 2009 maakten ze ook 11 exclusieve mixes van hun muziek én waren ze ook zelf aanwezig in het spel. Ook filmfanaten hebben ongetwijfeld hun werk gehoord, want ze componeerden bijvoorbeeld de soundtrack van de sci-fi film Tron: Legacy.

Voor mij zijn ze een van de grondleggers van de hedendaagse elektronische muziek en is het een groot verlies voor de muziekscene. Ook al was het de voorbije 5 jaar windstil rond Daft Punk.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: