fbpx

Metro Exodus: Enhanced Edition aangekondigd voor next-gen consoles en PC

Ontwikkelaar 4A Games en uitgever Deep Silver hebben aangekondigd te werken aan een Enhanced Edition van Metro Exodus. Deze verbeterde versie moet heel wat extra visuele pracht en praal toevoegen aan de game.

In de eerste plaats wordt raytracing toegevoegd. Hierbij is het de bedoeling dat elke lichtbron in de game van deze techniek gebruik moet gaan maken, met fantastische en realistische lichteffecten als gevolg.

Daarnaast zal de game op PlayStation 5 en Xbox Series X in 4K worden weergegeven, als je op een 4K-televisie speelt uiteraard. De resolutie op de Xbox Series S zal 1080p bedragen. Ook de laadtijden zullen fors ingekort worden dankzij de snelheid van de SSD-opslag. Tot slot zal er op de PlayStation 5 gebruik gemaakt worden van de haptische feedback van de Dualsense-controller.

Een overzicht van welke verbeteringen op welke platforms we mogen verwachten vind je hier:

De Enhanced Edition zal voor de eigenaars van Metro Exodus op PlayStation 4, Xbox One en PC gratis te downloaden zijn als update, ergens deze lente.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d