Google voegt dit jaar meer dan 100 games toe aan Stadia

Hoe het nu gesteld is met Google Stadia is koffiedik kijken. Langs de ene kant horen we verhalen dat Google heel tevreden is met de service op dit moment, terwijl we langs de andere kant dan berichten lezen dat Google zijn eigen ontwikkelstudio opdoekt.

Om terug positief in het nieuws te komen, heeft Google in een blogbericht aangegeven dat we dit jaar meer dan 100 nieuwe games mogen verwachten op hun streamingdienst Stadia.

Fantastisch nieuws natuurlijk, want een van de vele kritiekpunten is het feit dat er weinig content aanwezig is. Maar als we iets verder lezen dan de titel, valt meteen op dat de games die Google aanhaalt in hun bericht, niet meteen de grootste vissen zijn.

Want zeg nu zelf. Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition, Shantae: Risky’s Revenge – Director’s Cut , It cam from space and ate our brains, FIFA 21, Kaze and the Wild Masks, Judgment, Killer Queen Black, Street Power Football en Hellpoint zijn nu niet meteen kleppers waarvoor je Stadia in huis gaat halen.

Ubisoft heeft daarnaast ook laten weten dat ze de dienst blijven steunen door het toevoegen van onder andere Far Cry 6 en Riders Republic bij launch.

Hoe sceptisch ik ook blijf over Stadia, het bewijst wel dat Google de focus blijft houden op de dienst en dat ze er blijkbaar wel een succes van willen maken.

Gepubliceerd door Kevin

Kevin draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Hij speelt het liefste games waarin raceauto's en voetballers de hoofdrol spelen, maar is ook altijd te vinden voor een goede action/adventure game.. Hij draagt een warm hart voor Nintendo en Mario, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.