fbpx

Valheim telde voorbije weekend grootste aantal gelijktijdige spelers sinds launch

De game is nog maar een goede twee weken uit in early access, of het breekt de top 10 van populairste Steam-games al binnen. Valheim zette dit weekend een nieuw concurrent players-record.

Met meer dan 360 000 Vikingen waren ze het voorbije weekend, die Valheim-spelers. Allemaal waren ze gelijktijdig de gevaarlijke spelwereld van de nieuwe survival-titel aan het verkennen.

In totaal kan Valheim intussen al op een dikke miljoen spelers rekenen, wat het spel een plaatsje in de top 10 populairste Steam-games opleverde. In de SteamCharts bleek dat de game voorbije week populairder was dan enkele usual suspects: PlayerUnknown’s Battleground, Rainbow Six Siege, Grand Theft Auto V, …

Hoewel Valheim nog ver van het ultieme Steam-record aan concurrent players ligt (3.2 miljoen in PUBG, toen er nog geen sprake was van Fortnite Battle Royale), breekt het wel serieus wat potten als jonge early access-titel.

Was jij één van de Valheim-spelers die het voorbije weekend de Noorse mythologie trotseerde? Zorg er zeker voor dat je geregeld een back-up van je progress maakt. Zoals Ardtieboy eerder al op deze website berichtte, kampt het spel momenteel nog met een wereldbrekende bug.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: