fbpx

Valheim geteisterd door ‘evil world-destroyer bug’

Valheim krijgt momenteel lovende kritieken uit alle hoeken naar het hoofd geslingerd. Hoewel de game nog maar in Early Access beschikbaar is, gaan talloze gamers met het spel aan de slag. Het spel is nog niet 100% af en dat blijkt nu ook uit een bug die de spelwereld naar de vaantjes helpt.

In Valheim kruip je in de huid van een stoere Viking om er een verlaten wereld te veroveren en er een beschaving op te bouwen. Je kunt de game vergelijken met een soort geavanceerde Minecraft-versie, maar dan met vikings en mythische monsters. Ondanks de huidige povere graphics, vergeten velen dat de game nog maar steeds in Early Access is. Jammer genoeg werden reeds enkele spelers keihard met de neus op te feiten gedrukt.

Zo maande Richard Svensson, CEO bij ontwikkelaar Iron Gate, spelers aan om backups te maken van de game. Daarbij wordt aangeraden zowel de personages als de werelden zelf in veiligheid te brengen. Waarom? Er sluipt een bug rond in de game waarbij spelers hun werelden en personages niet meer kunnen openen nadat ze de game hebben afgesloten. Het schijnt om een vervelend beestje te gaan, daar de ontwikkelaar nog geen vast patroon kon vinden in het optreden van de bug. Blijkbaar zou het spel afsluiten met ALT+F4 wel gelinkt kunnen worden met de bug. Naast een backup wordt dus afsluiten via het menu ook aangeraden.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d bloggers liken dit: