fbpx

Hearthstone meer dan ooit toegankelijk voor iedereen: een nieuwe Core-set

Om kaartgames boeiend te houden moeten geregeld ouwe kaartsets plaatsmaken voor nieuwe exemplaren. Bij Hearthstone is dat niet anders; nu Year of the Phoenix op zijn einde loopt worden traditioneel drie sets naar het Wild-aspect van de game verwezen. Deze keer is het echter een tikkeltje anders; de volledige Core- en Basic-set wordt namelijk mee geroteerd. Een ware bom in de Hearthstone-wereld.

Blizzard probeert Hearthstone boeiend te houden en dat gebeurde in het verleden met vallen en opstaan. Zo doet de nieuwe Battleground-modus het behoorlijk goed onder bestaande én nieuwe spelers, terwijl het winstbejag in het nieuwe ranking-systeem initieel serieus werd bekritiseerd. Blizzard toonde wel degelijk goodwill en paste de zaken aan om iedereen blij te houden. Met de rotatie van de Core- en Basic-set doen ze dat alvast zéér goed.

Zo zal de volledige nieuwe Core- en Basic-set gratis beschikbaar worden gesteld voor iedereen. Dat betekent dat de game stukken toegankelijker wordt voor nieuwe spelers en er heel wat vastgeroeste waarden in de meta vervangen worden. Dit gebeurde in het verleden reeds onder het mum van de Hall of Fame, al zal de opkuis nu op een veel grotere schaal plaatsvinden. Uiteraard gaat het niet om 235 nieuwe kaarten; er wordt wat geschoven in het arsenaal beschikbare kaarten met wat kleine toevoegingen.

  • 88 cards returning from Classic (54 class cards, 34 neutral cards)
  • 54 cards returning from Basic (41 class cards, 13 neutral cards)
  • 55 cards returning from Wild (36 class cards, 19 neutral cards)
  • 4 cards returning from Ashes of Outland (4 Demon Hunter Class cards)
  • 4 cards returning from Demon Hunter Initiate
  • 1 card returning from Hall of Fame (Shadowform)
  • 29 new cards (20 Class cards, 9 Neutral cards)
  • Edwin VanCleef is out

Daarbij wordt ook een nieuwe Classic-modus in het leven geroepen om de ervaring uit 2014 terug nieuw leven in te blazen. De rotatie is maar één van de vele wijzigingen die binnenkort wordt doorgevoerd in Hearthstone. Op BlizzCon (later deze week) zullen we wellicht meer duidelijkheid krijgen in het verhaal.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d bloggers liken dit: