fbpx

Electronic Arts koopt mobile games ontwikkelaar Glu Mobile voor 2,1 miljard dollar

De mobiele gamesmarkt is gigantisch groot en dat is uiteraard te danken aan het feit dat iedereen met een smartphone waarschijnlijk wel een of meerdere games op zijn toestel heeft staan.

Electronic Arts, een van de grootste gamesuitgevers ter wereld, kan erover meespreken, want zij hebben mobiele hits als FIFA, Bejeweled, Real Racing en Star Wars: Galaxy of Heroes. En nu gaan ze hun portfolio verder uitbreiden door de overname van Glu Mobile. EA betaalde in totaal 2,1 miljard dollar voor de overname en heeft er zo in een klap 500 medewerkers bij.

“De markt van mobiele games blijft groeien als grootste gaming platform ter wereld. En met de overname van Glu zullen we onze mobile gamesdivisie verdubbelen. ” zei Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts.

Glu Mobile was de afgelopen 12 maanden goed voor 1,3 miljard dollar aan inkosten en dat haalden ze op met een breed scala aan games. Hun bibliotheek bevat onder andere Diner Dash, Disney Sorceror’s Arena, WWE Universe, TapSports Baseball ‘20, Deer Hunter en een game rond  Kim Kardashian.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d