fbpx

EA heeft 3 miljard dollar verdiend met al zijn Star Wars-games

Het nieuws dat Ubisoft aan een Star Wars-game werkt en Electronic Arts daardoor zijn exclusiviteit op deze rechten kwijt is, zindert nog steeds wat na.

Tijdens een conference call waarbij investeerders inzichten kregen in de financiële gegevens van de ontwikkelaar/uitgever, wist CEO Andrew Wilson te vertellen dat het bedrijf flink wat verdient heeft aan de Star Wars-licentie. In totaal verdiende EA meer dan 3 miljard dollar.

Dit resultaat zorgde ervoor dat Wilson in eenzelfde adem wist te vertellen dat EA door het verlies van de exclusiviteit absoluut niet van plan is om minder EA games te gaan maken in de toekomst. Op zich goed nieuws, al had EA er van mij ook wel een pak meer mogen maken.

“I don’t think you should imagine that the fact that some other people will build some Star Wars games is going to change our commitment to that IP or our ability to build the appropriate number of games,” zei Wilson.

Bovendien bewijst deze 3 miljard dollar dat Star Wars een zeer belangrijke licentie is voor EA. Al moet daar ook een kanttekening bij gemaakt worden. De Battlefront-games waren geen doorslaand succes, enkel Jedi Fallen Order was een kassucces te noemen. Maar dé cashcow is toch de mobiele game Star Wars: Galaxy of Heroes. Deze bracht op zichzelf 1 miljard dollar aan cash binnen!

Laat ons hopen dat EA door de concurrentie meer gaat inzetten op de kwaliteit van de games. En dat ze dan meteen ook maar snel verder werken aan Jedi Fallen Order 2!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'EA heeft 3 miljard dollar verdiend met al zijn Star Wars-games'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: