fbpx

Sony heeft vorig jaar wereldwijd 4,5 miljoen PS5-consoles verscheept

PlayStation 5

Het is misschien een magere troost voor alle gamers die nog geen PlayStation 5 in huis hebben staan. Maar Sony heeft absoluut zijn best gedaan om zoveel mogelijk consoles de markt in te zetten.

In totaal zijn er 4,5 miljoen stuks van de PlayStation 5 de wereld in gestuurd. Dat heeft Sony bekend gemaakt in zijn financiële resultaten. En er waren nog meer interessante cijfers te noteren.

Zo zijn er 103,7 miljoen PlayStation 4 en 5 games verkocht. Dat zijn er 20,4 miljoen meer dan in 2019. 18,4 miljoen van deze games waren van de hand van PlayStation Studios.

Ook bij PlayStation Plus waren er positieve cijfers te vinden. Zo telt deze abonnementsdienst maar liefst 47,4 miljoen abonnees. Dat is een pak meer dan de 18 miljoen abonnees van Xbox Game Pass.

Tot slot wist Sony te vertellen dat 87% van de PlayStation 5-eigenaars lid zijn van PlayStation Plus.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

2 gedachten over “Sony heeft vorig jaar wereldwijd 4,5 miljoen PS5-consoles verscheept

  1. Ik blijf er een samengeperste StormTrooperhelm in zien.

    “Een ST-helm is belachelijk cool, het design van de PS5 belachelijk.”

  2. Was ik maar zo dom niet geweest mijn PS4 in te wisselen voor een PS5 pre-order cadeaubon bij Game Mania.
    Geen PS4 meer en ook vast om te wachten op Game Mania…

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: