fbpx

Microsoft heeft er een sterk eindejaar opzitten, gigantisch aantal abonnees voor Xbox Games Pass

Xbox Game Pass Logo

Het is een huizenhoog cliché geworden, maar 2020 was op alle vlakken een raar jaar. Enerzijds waren er de onzekerheden door de coronapandemie, anderzijds mochten we eind 2020 de langverwachte next-gen consoles verwelkomen.

Deze twee elementen hebben ervoor gezorgd dat Microsoft er een absoluut boerenjaar heeft opzitten. Dat heeft de techgigant uit Redmond bevestigd bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van eind vorig jaar.

In het hardware segment groeide Microsoft met maar liefst 86% ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft uiteraard alles te maken met de lancering van de Xbox Series X en S in november. Al had dit cijfer nog hoger kunnen zijn als er meer consoles beschikbaar waren geweest bij de lancering en de weken erna.

Op vlak van games groeide Microsoft met 51%. De Xbox games en en hun services groeiden met een sterke 40%. Deze groei is toe te schrijven aan zowel de first- als third party games én de Xbox Game Pass abonnees.

Microsoft CEO Satya Nadella wist tijdens de conference call trouwens te melden dat Xbox Game Pass op dit moment maar liefst 18 miljoen actieve abonnees heeft. Een waanzinnig aantal als je weet dat zij elke 3 maanden €36 betalen voor de dienst.

In totaal maakte Microsoft meer dan 15 miljoen dollar winst in de periode van oktober t.e.m. december 2020. Dit bedrag is niet enkel toe te schrijven aan de gamingdivisie, want Microsoft brengt onder andere ook software, computers en tablets op de markt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Microsoft heeft er een sterk eindejaar opzitten, gigantisch aantal abonnees voor Xbox Games Pass'

Reacties zijn gesloten.

%d